Πεπτικό: Γάλα, τυρί και μικροβίωμα του εντέρου – Η ανατομία μιας περίπλοκης σχέσης
Πεπτικό: Γάλα, τυρί και μικροβίωμα του εντέρου – Η ανατομία μιας περίπλοκης σχέσης
Νέα έρευνα διερευνά τον τρόπο που τα γαλακτοκομικά προϊόντα επηρεάζουν το μικροβίωμα το πεπτικού συστήματος
Το ανθρώπινο έντερο φιλοξενεί τρισεκατομμύρια βακτήρια που διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην πέψη, το μεταβολισμό, τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, ακόμη και στην ψυχική υγεία. Η διατροφή αποτελεί τον πλέον βασικό παράγοντα στη διαμόρφωση του μικροβιώματος του εντέρου, ωστόσο οι επιπτώσεις της κατανάλωσης γαλακτοκομικών προϊόντων παραμένουν αντικείμενο συζήτησης. Παρόλο που παρέχουν βασικά θρεπτικά συστατικά, όπως ασβέστιο και προβιοτικά, αντικρουόμενες έρευνες δείχνουν ότι μπορεί είτε να υποστηρίζουν τα ευεργετικά βακτήρια είτε να συμβάλλουν στη φλεγμονή και τις μεταβολικές διαταραχές.
Τα γαλακτοκομικά προϊόντα στο επίκεντρο έρευνας
Πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Nutrients, διερεύνησε τη σχέση μεταξύ της πρόσληψης γαλακτοκομικών και του εντερικού μικροβιώματος. Για τις ανάγκες της μελέτης, έλαβαν μέρος 34 άτομα που είχαν υποβληθεί πρόσφατα σε κολονοσκόπηση.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Nutrients, διερεύνησε τη σχέση μεταξύ της πρόσληψης γαλακτοκομικών και του εντερικού μικροβιώματος. Για τις ανάγκες της μελέτης, έλαβαν μέρος 34 άτομα που είχαν υποβληθεί πρόσφατα σε κολονοσκόπηση.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα