Ευεξία: Tα «αθώα» μυστικά για ζωντάνια και ενέργεια – Μήπως να τα κρατήσετε για σας;

Ευεξία: Tα «αθώα» μυστικά για ζωντάνια και ενέργεια – Μήπως να τα κρατήσετε για σας;

Η μελέτη της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Michael Slepian, PhD του Πανεπιστημίου Columbia, αμφισβητεί τη μακροχρόνια πεποίθηση ότι η τάση για μυστικότητα είναι εγγενώς επιζήμια για την ευημερία μας

woman_secret_794520868-768x432
Σας έχει συμβεί ποτέ να αντιμετωπίσετε τη δυσαρέσκεια κάποιου, επειδή δεν μοιραστήκατε μαζί του ένα σημαντικό νέο; Είναι γεγονός πως τα μυστικά φέρουν συνήθως αρνητική χροιά και όσοι αποφασίζουν να κρατήσουν για τον εαυτό τους διάφορες πληροφορίες και δεν τις μοιράζονται αντιμετωπίζουν συχνά το θυμό ή την απογοήτευση των γύρω τους.

Είναι, όμως, πράγματι τα μυστικά μια κακή συνήθεια;

Αρνητικά απαντά σε αυτό το ερώτημα η νέα μελέτη της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας, που δημοσιεύεται στο Journal of Personality and Social Psychology. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας με επικεφαλής τον Δρ Michael Slepian, αναπληρωτή καθηγητή Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Columbia, ο μύθος για την αρνητική επίδραση των μυστικών στην υγεία μας καταρρίπτεται. Αντίθετα, τα νέα επιστημονικά συμπεράσματα υποστηρίζουν ότι είναι προτιμότερο να κρατάτε τα νέα -ειδικά τα καλά- για τον εαυτό σας, καθώς αυτό μπορεί να σας χαρίσει περισσότερη ενέργεια και ζωντάνια.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης