Η ισορροπία που προφυλάσσει την καρδιά – «Κλειδί» η ευελιξία

Η ισορροπία που προφυλάσσει την καρδιά – «Κλειδί» η ευελιξία

Eρευνητές από το Χάρβαρντ παρατήρησαν μείωση στον καρδιομεταβολικό κίνδυνο και κατ' επέκταση στις πιθανότητες καρδιαγγειακής νόσου από την καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής

baby_mom_1762187135__1_
Η μεγαλύτερη ευελιξία στην εργασία θα μπορούσε να μειώσει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, καταλήγει έρευνα από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ T.H. Chan και το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. Τα ευρήματα που δημοσιεύτηκαν στο American Journal of Public Health αποτυπώνουν το θετικό αντίκτυπο από παρεμβάσεις που εξυπηρετούν την καλύτερη εξισορρόπηση μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

«Η μελέτη δείχνει ότι οι εργασιακές συνθήκες αποτελούν σημαντικούς κοινωνικούς παράγοντες υγείας. Όταν περιορίστηκαν οι πηγές στρες στο εργασιακό περιβάλλον και η σύγκρουση μεταξύ εργασίας και οικογένειας, παρατηρήσαμε μείωση στον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου στους πιο ευάλωτους εργαζόμενους, χωρίς να επηρεάζεται αρνητικά η παραγωγικότητά τους» δήλωσε Lisa Berkman, καθηγήτρια Δημόσιας Πολιτικής και Επιδημιολογίας στη Σχολή Chan, εκ των επικεφαλής της μελέτης. Τα ευρήματα, πρόσθεσε, έχουν δυνητικά μεγάλη σημασία για απασχολούμενους σε θέσεις εργασίας χαμηλών και μεσαίων αποδοχών, οι οποίοι παραδοσιακά έχουν μικρότερο έλεγχο του προγράμματος και των απαιτήσεων της δουλειάς, ενώ υπόκεινται σε μεγαλύτερες ανισότητες στην υγεία.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης