ΜΕΘ: Το 45,7% των ασθενών με τουλάχιστον μία νοσοκομειακή λοίμωξη

ΜΕΘ: Το 45,7% των ασθενών με τουλάχιστον μία νοσοκομειακή λοίμωξη

Μελέτη του ΕΟΔΥ έδειξε ότι το 12,1% των νοσηλευόμενων εμφάνισε τουλάχιστον μία νοσοκομειακή λοίμωξη. Σε κάθε ασθενή με λοίμωξη αντιστοιχούσαν κατά μέσο όρο 1,2 λοιμώξεις

ICU_2262211831

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία μελέτης του ΕΟΔΥ για τις νοσοκομειακές λοιμώξεις και τη μικροβιακή αντοχή, καθώς σχεδόν οι μισοί νοσηλευόμενοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) παρουσίασαν τουλάχιστον μία λοίμωξη.

Στη μελέτη συμμετείχαν 50 νοσοκομεία από όλη τη χώρα και συνολικά συμπεριλήφθηκαν 9.707 νοσηλευόμενοι. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η χώρα μας εξακολουθεί να διατηρεί τη θλιβερή πρωτιά ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες όσον αφορά στις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

Πιο αναλυτικά, το 12,1% των νοσηλευόμενων εμφάνισε τουλάχιστον μία λοίμωξη την ημέρα της καταγραφής. Σε κάθε ασθενή με λοίμωξη αντιστοιχούσαν κατά μέσο όρο 1,2 λοιμώξεις. Από το σύνολο των 1.408 καταγεγραμμένων λοιμώξεων, το 69,6% εμφανίστηκε 48 ώρες μετά την εισαγωγή στο νοσοκομείο, ενώ στο 28,6% των λοιμώξεων ο ασθενής παρουσίαζε τη λοίμωξη κατά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης