Αρθροσκόπηση ώμου: Πότε επιτρέπεται ξανά το κολύμπι σε πισίνα ή θάλασσα

Αρθροσκόπηση ώμου: Πότε επιτρέπεται ξανά το κολύμπι σε πισίνα ή θάλασσα

Ο Δρ Ιωάννης Χ. Φερούσης, Διευθυντής της Ειδικής Ορθοπεδικής Κλινικής Χειρουργικής Ώμου του Metropolitan Hospital, εξηγεί όλα τα πλεονεκτήματα της πλέον σύγχρονης λύσης για τα προβλήματα του ώμου αλλά και πόσο σύντομα μπορούν να επιστρέψουν στο νερό οι αγωνιστικοί και ερασιτέχνες κολυμβητές

omos_kolimvisi
Η αρθροσκόπηση ώμου είναι μια ελάχιστα επεμβατική χειρουργική διαδικασία, που πραγματοποιείται συχνά για τη διάγνωση και τη θεραπεία μιας ποικιλίας παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων των ρήξεων του στροφικού πετάλου και της αστάθειας του ώμου. Αποτελεί τη βέλτιστη και πιο σύγχρονη λύση στην αντιμετώπιση των χειρουργικών προβλημάτων του ώμου, η οποία μας επιτρέπει να δούμε στο εσωτερικό της άρθρωσης, να διαγνώσουμε και να θεραπεύσουμε έγκαιρα τα προβλήματά της.

Ξεκίνησε να εφαρμόζεται αρχικά σε επαγγελματίες αθλητές και, στη συνέχεια, σε ολοένα και περισσότερους ασθενείς που ταλαιπωρούνταν από προβλήματα στη συγκεκριμένη περιοχή και δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους δραστηριότητες, όπως εργασία, υποχρεώσεις, ή ακόμη και να απολαύσουν τις αγαπημένες τους ασχολίες, όπως η άθληση και συγκεκριμένα η κολύμβηση. Γι’ αυτό και πολλοί ασθενείς υποβάλλονται στη συγκεκριμένη χειρουργική επέμβαση για να επιστρέψουν όσο πιο άμεσα είναι εφικτό στην αγαπημένη τους δραστηριότητα, θέτοντας την κοινή ερώτηση: «Πότε μπορώ να επιστρέψω με ασφάλεια στην κολύμβηση;».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης