ΕΟΠΥΥ: Ποια είναι η πιο δαπανηρή κατηγορία φαρμάκων το 2022-23

ΕΟΠΥΥ: Ποια είναι η πιο δαπανηρή κατηγορία φαρμάκων το 2022-23

Πρόσφατα η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων ολοκλήρωσε τη σχετική διαπραγμάτευση με τις φαρμακευτικές εταιρείες οι οποίες διακινούν στην Ελλάδα νέα αντιδιαβητικά σκευάσματα, εξασφαλίζοντας σημαντικές εκπτώσεις

money_pills_cost-768x512__2_
Από τις πλέον δαπανηρές κατηγορίες φαρμακευτικών σκευασμάτων αναδεικνύονται τα αντιδιαβητικά φάρμακα νέα γενιάς, το κόστος των οποίων για τον ΕΟΠΥΥ αφορά το περίπου 7-8% της συνολικής φαρμακευτικής δαπάνης. Πρόσφατα η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων ολοκλήρωσε τη σχετική διαπραγμάτευση με τις φαρμακευτικές εταιρείες οι οποίες διακινούν στην Ελλάδα τα συγκεκριμένα σκευάσματα, εξασφαλίζοντας σημαντικές εκπτώσεις και «κλειδώνοντας» το συνολικό προϋπολογισμό για τη διετία 2022-23 στα 319 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική Υπουργική Απόφαση, ο κ. Θάνος Πλεύρης υπέγραψε την θέσπιση κλειστού προϋπολογισμού ΕΟΠΥΥ για τα προϊόντα που ανήκουν στη θεραπευτική κατηγορία «ΑΝΤΙΔΙΑΒΗΤΙΚΑ» και για τα οποία έχουν υπογραφεί σχετικά συμφωνητικά με τις φαρμακευτικές εταιρείες ως ακολούθως:

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης