Φάρμακα: Κατά 280 εκατ. ευρώ μειώθηκε το clawback του ΕΟΠΥΥ σε 4 μήνες

Φάρμακα: Κατά 280 εκατ. ευρώ μειώθηκε το clawback του ΕΟΠΥΥ σε 4 μήνες

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων, από τον Ιανουάριο 2023 μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου, έχουν ήδη υπογραφεί 61 συμφωνητικά διαπραγμάτευσης φαρμάκων και είναι σε επεξεργασία άλλα 25

money_pills_cost-768x512__1_
Με υψηλές ταχύτητες κινήθηκε και το τελευταίο διάστημα η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων του Υπουργείου Υγείας, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζεται εξοικονόμηση της σχετικής δαπάνης του ΕΟΠΥΥ κατά 280 εκατομμύρια ευρώ μέσα στους τελευταίους 4 μήνες του 2022, γεγονός το οποίο ουσιαστικά μεταφράζεται σε μείωση του clawback σε αυτό το ποσό.

«Η απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών είναι πρωταρχικός στόχος του Υπουργείου Υγείας και ευρύτερα του ελληνικού κράτους. Κανένας ασθενής δεν πρέπει να μένει χωρίς τη θεραπεία που χρειάζεται. Καθώς όμως το Σύστημα Υγείας πρέπει να παραμένει βιώσιμο, η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων του Υπουργείου Υγείας έχει ως σκοπό την επίτευξη συμφωνιών προμήθειας σκευασμάτων με τη μέγιστη δυνατή έκπτωση ώστε ο κατάλληλος ασθενής να λαμβάνει το κατάλληλο φάρμακο, στην κατάλληλη δόση, την κατάλληλη στιγμή με την κατάλληλη τιμή» αναφέρει στο ygeiamou.gr, η πρόεδρος της Επιτροπής, Βασιλική–Κωνσταντίνα Γκογκοζώτου.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης