Φάρμακα: 41 συμφωνητικά υπέγραψε η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης τον Ιανουάριο

Φάρμακα: 41 συμφωνητικά υπέγραψε η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης τον Ιανουάριο

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης το συγκεκριμένο πεντάμηνο έγιναν 42 συνεδριάσεις με την επιτροπή να πραγματοποιεί σε αυτές 591 συναντήσεις με φαρμακευτικές εταιρείες για 327 σκευάσματα

230210191819_negoti
Συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τη δραστηριότητα της η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων, προκειμένου να πετύχει περαιτέρω εκπτώσεις για λογαριασμό του ΕΟΠΥΥ αλλά και ευρύτερα του ΕΣΥ. Μάλιστα το πεντάμηνο Σεπτεμβρίου 2022 - Ιανουαρίου 2023, έγιναν εκατοντάδες συναντήσεις που αφορούσαν σε περίπου 330 σκευάσματα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόεδρο της Επιτροπής, Βασιλική-Κωνσταντίνα Γκογκοζώτου, το συγκεκριμένο πεντάμηνο έγιναν 42 συνεδριάσεις με την επιτροπή να πραγματοποιεί σε αυτές 591 συναντήσεις με φαρμακευτικές εταιρείες για 327 σκευάσματα. Επίσης υπεγράφησαν 192 συμφωνητικά, ενώ άλλα 46 είναι σε επεξεργασία και αναμένεται να ολοκληρωθούν. Μάλιστα ολοκληρώθηκαν 13 κατηγορίες.

Η Επιτροπή έχει 8 σκευάσματα στην τελική φάση διαπραγμάτευσης, ενώ 9 κατηγορίες είναι σε εκκρεμότητα, και 11 σκευάσματα είναι σε αναμονή έναρξης διαπραγμάτευσης. Να αναφέρουμε ακόμη ότι μόλις 7 ήταν οι αρνητικές εκβάσεις διαπραγματεύσεων.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης