Ατοπική δερματίτιδα: Η συχνότερη δερματοπάθεια που ταλαιπωρεί τα παιδιά – Η κατάλληλη θεραπεία

Ατοπική δερματίτιδα: Η συχνότερη δερματοπάθεια που ταλαιπωρεί τα παιδιά – Η κατάλληλη θεραπεία

Η ατοπική δερματίτιδα είναι η συχνότερη χρόνια δερματοπάθεια των παιδιών, που προσβάλλει το 5-25% των παιδιών ιδιαίτερα σε χώρες δυτικού τρόπου ζωής. Η συχνότητα της τριπλασιάστηκε τα τελευταία 30-40 χρόνια. Για τη νόσο μιλάει ο κύριος Κυριάκος Βολονάκης, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Διευθυντής ∆ερµατολογίκου Τμήματος ΜΗΤΕΡΑ

221206163418_vrefos_shutter
Είναι μια πολυπαραγοντική νόσος, με εκδηλώσεις που απορρέουν από τον συνδυασμό περιβαλλοντικών και γεννητικών επιδράσεων και εκδηλώνεται με κνησμό, ξηρότητα, ερυθρότητα (έκζεμα).

Γεννητική προδιάθεση

Όταν ένας γονέας πάσχει από ατοπική δερματίτιδα ή Αλλεργική νόσο η πιθανότητα να νοσεί το παιδί είναι 50%, ενώ όταν και οι δύο γονείς έχουν ατοπική δερματίτιδα ή Αλλεργική νόσο τότε η πιθανότητα να νοσεί το παιδί είναι της τάξεως του 80%.

Περιβαλλοντικά αίτια

• Ερεθιστικές ουσίες και αλλεργιογόνα: Υλικά ένδυσης, αφρόλουτρα, απορρυπαντικά, μαλακτικά ρούχων, χλώριο πισίνας και πολλά άλλα.
• Κλιματολογικές συνθήκες: Ηλιοφάνεια και ξηρό κλίμα λειτουργούν ευεργετικά στο Ατοπικό Δέρμα, ενώ το κρύο και η υγρασία το αντίθετο.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης