Συμβόλαιο υγείας: 3 πράγματα που πρέπει να ξέρετε πριν πάτε στον δερματολόγο

Συμβόλαιο υγείας: 3 πράγματα που πρέπει να ξέρετε πριν πάτε στον δερματολόγο

Οι τακτικές επισκέψεις στον δερματολόγο μπορεί να αποτελούν βασικό μέρος της προληπτικής φροντίδας υγείας όσο και της ευρύτερης αυτοφροντίδας, γι' αυτό και παραθέτουμε βασικές πληροφορίες για κάθε ασφαλισμένο που επιθυμεί να αξιοποιήσει το συμβόλαιο υγείας του για να λάβει δερματολογικές υπηρεσίες

220912194414_man_dermatitis_eczema
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η ατοπική δερματίτιδα είναι η δεύτερη συχνότερη αιτία επίσκεψης στον δερματολόγο. Πρόκειται για μια χρόνια φλεγμονώδη νόσο του δέρματος που χαρακτηρίζεται από υφέσεις και εξάρσεις και εκδηλώνεται με συμπτώματα κνησμού και εκζεματικές βλάβες. Αν και αποτελεί πάθηση της παιδικής κυρίως ηλικίας, μπορεί να εκδηλωθεί και σε ενήλικες με σημαντικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα και την ψυχοκοινωνική τους υγεία. Ένας στους δέκα ανθρώπους παγκοσμίως πάσχει από τη χρόνια δερματοπάθεια στην οποία αφιερώνεται η 14η Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο από το 2018, οπότε η Διεθνής Συμμαχία των Οργανώσεων Δερματολογικών Ασθενών την καθιέρωσε ως Παγκόσμια Ημέρα Ατοπικής Δερματίτιδας.

Με αφορμή την ημέρα και καθώς οι τακτικές επισκέψεις στον δερματολόγο μπορεί να αποτελούν βασικό μέρος της προληπτικής φροντίδας υγείας όσο και της ευρύτερης αυτοφροντίδας, παραθέτουμε βασικές πληροφορίες για κάθε ασφαλισμένο που επιθυμεί να αξιοποιήσει το συμβόλαιο υγείας του για να λάβει ιατρικές, χειρουργικές ή αισθητικές δερματολογικές υπηρεσίες.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης