Η νόσος που απειλεί 1 στους 3 μετά τα 50 – Ενημερωθείτε

Η νόσος που απειλεί 1 στους 3 μετά τα 50 – Ενημερωθείτε

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας, ο Θεόδωρος Ξενάκης μιλά στο ygeiamou σχετικά με τις μορφές αρθρίτιδας και τις σύγχρονες θεραπείες

Η νόσος που απειλεί 1 στους 3 μετά τα 50 – Ενημερωθείτε
Από τα διεθνή στατιστικά δεδομένα γνωρίζουμε ότι το 12% του πληθυσμού και ειδικότερα το 34% των ανθρώπων άνω των 50 ετών, πάσχει από κάποια μορφή αρθρίτιδας.

Η ανάγκη για σωστή ενημέρωση αναφορικά με την κατάσταση αυτή, την πρόληψή της, και την ορθή της θεραπευτική αντιμετώπιση, οδήγησαν την EULAR (European Alliance of Associations for Rheumatology) να θεσμοθετήσει την 12η Οκτωβρίου σαν ήμερα αρθρίτιδας προκειμένου να κινητοποιήσει το διεθνές ενδιαφέρον ιατρών, κρατικών και ιδιωτικών δομών υγείας αλλά και να ενεργοποιήσει το κοινωνικό σύνολο προκειμένου όλοι να συνδράμουν στη βελτίωση τόσο των θεραπευτικών πρωτοκόλλων όσο και στη διευκόλυνση της καθημερινότητας των συνανθρώπων μας που πάσχουν από αρθρίτιδα.

Υπάρχουν τρείς μορφές αρθρίτιδας. Η εκφυλιστική, στην οποία διαταραχές στα ινίδια του κολλαγόνου του αρθρικού χόνδρου, στην δομή και των πολλαπλασιασμό των χονδροκυττάρων και στη διατροφή του χόνδρου από το αρθρικό υγρό, οδηγούν σε σταδιακή βλάβη φθοράς της άρθρωσης.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies

Μάθετε περισσότερα εδώ

Αποδοχή