Ελκώδης Κολίτιδα: Το απροσδόκητο φάρμακο που προσφέρει ανακούφιση

Ελκώδης Κολίτιδα: Το απροσδόκητο φάρμακο που προσφέρει ανακούφιση

Στη φαρέτρα των θεραπόντων ιατρών για την αντιμετώπιση της ελκώδους κολίτιδας αναμένεται να προστεθεί ένα φάρμακο άλλης αυτοάνοσης πάθησης

191016190459_entero-1280x720
Μια δραστική ουσία που χρησιμοποιείται σε αγωγή κατά της πολλαπλής σκλήρυνσης αποδεικνύεται αποτελεσματική και για τη θεραπεία της ελκώδους κολίτιδας. Η μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια δημοσιεύεται στο New England Journal of Medicine.

Η ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον ιατρό William J. Sandborn πραγματοποίησε μια τυχαιποιημένη δοκιμή της ουσίας ozanimod (οζανιμόδη) ως θεραπεία για την επαγωγή ύφεσης και διατήρησής της σε ασθενείς με μετρίως έως σοβαρά ενεργής ελκώδους κολίτιδας. Η ozanimod είναι τροποποιητής των υποδοχέων της 1-φωσφορικής σφιγγοσίνης (S1P).

Στην περίοδο 10 εβδομάδων για την επίτευξη της ύφεσης, οι ασθενείς με την αυτοάνοση νόσο του εντέρου διακρίθηκαν σε δύο ομάδες: στην πρώτη, 645 ασθενείς έλαβαν τυχαία ozanimod ή ένα εικονικό φάρμακο (placebo)ενώ στη δεύτερη με 367, δόθηκε αποκλειστικά ozanimod εν γνώσει των ασθενών και των θεραπόντων ιατρών.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης