Σίδηρος: Όσο λιγότερος τόσο το χειρότερο για την καρδιά των 60ρηδων

Σίδηρος: Όσο λιγότερος τόσο το χειρότερο για την καρδιά των 60ρηδων

Σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη καρδιαγγειακών παθήσεων φαίνεται πως παίζει ο χαμηλός σίδηρος, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη – Πώς η θεραπεία για την ανεπάρκεια σιδήρου μπορεί να μειώσει την εμφάνιση νέων περιστατικών και να περιορίσει τον αριθμό των θανάτων

211006145236_heart
Σχεδόν το 10% των νέων περιστατικών στεφανιαίας νόσου που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της μέσης ηλικίας θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί προλαμβάνοντας την ανεπάρκεια σιδήρου, υποστηρίζει μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο Heart Failure.

«Πρόκειται για παρατηρητική μελέτη κι έτσι δε μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ανεπάρκεια σιδήρου προκαλεί καρδιακές παθήσεις. Ωστόσο, τα στοιχεία που δείχνουν ότι υπάρχει μια σύνδεση αυξάνονται και τα ευρήματα αυτά παρέχουν τη βάση για περαιτέρω έρευνα που θα επιβεβαιώσει τα αποτελέσματα», αναφέρει ο συγγραφέας της μελέτης, Δρ. Benedikt Schrage από το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου στη Γερμανία.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι, σε ασθενείς με καρδιαγγειακές παθήσεις όπως η καρδιακή ανεπάρκεια, η ανεπάρκεια σιδήρου συνδέθηκε με χειρότερα αποτελέσματα όπως νοσηλεία και θάνατος. Η ενδοφλέβια θεραπεία με σίδηρο βελτίωσε τα συμπτώματα, τη λειτουργική ικανότητα και την ποιότητα ζωής σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια και έλλειψη σιδήρου που συμμετείχαν στη δοκιμή FAIR-HF.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης