Τεχνολογία: Τηλεϊατρική και ψηφιακή φροντίδα στην υπηρεσία των ασφαλισμένων

Τεχνολογία: Τηλεϊατρική και ψηφιακή φροντίδα στην υπηρεσία των ασφαλισμένων

Στην σημαντική συνεισφορά της τεχνολογίας στις υπηρεσίας υγείας αναφέρονται στελέχη από τον ασφαλιστικό κλάδο, παρουσιάζοντας τις εξελίξεις που επιτρέπουν στους ασφαλισμένους να απολαμβάνουν παροχές ψηψιακής φροντίδας

37317557_l-1280x853
Στην τεχνολογία, η αλματώδης πρόοδος της οποίας έχει αναμφίβολα δημιουργήσει νέα δεδομένα και προτεραιότητες, αναφορικά με την επιλογή, τη χρήση και τη διαχείριση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, βασίζεται σήμερα σε μεγάλο βαθμό η παροχή υπηρεσιών υγείας.

Ενδεικτικά, ήταν 1895 όταν πραγματοποιήθηκε η πρώτη ακτινογραφία στο χέρι μιας γυναίκας, η οποία μόλις αντίκρισε την απεικόνιση αναφώνησε ότι… είδε τον θάνατό της! Έκτοτε πολλά έχουν αλλάξει, με την εξέλιξη στον τομέα της απεικόνισης να είναι συγκλονιστική: από την απλή ακτινογραφία περάσαμε σε αυτή μέσω υπερήχων, στηναξονική και την μαγνητική έως και την τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων (την Positon Emission Tomography, γνωστή ως PET /CT Scan). Η τελευταία συνιστά την πλέον πρόσφατη εξέλιξη στον τομέα της μοριακής απεικόνισης, ανιχνεύοντας τον καρκίνο την στιγμή που εγκαθίσταται και ξεκινάει η αλλοίωση του κυττάρου. «Είναι από τις ακριβότερες διαγνωστικές, απεικονιστικές εξετάσεις και δεν μπορεί καν να συγκριθεί με το κόστος της ‘παραδοσιακής’ ακτινογραφίας», σχολιάζουν στο ygeiamou οι εκπρόσωποι των ασφαλιστικών εταιριών και συνεχίζουν: «Οι ιατροτεχνολογικές εξελίξεις μας προσθέτουν χρόνια ζωής. Η ανάπτυξη και η χρήση τους, ωστόσο, συνοδεύεται από εξαιρετικά υψηλό κόστος, ειδικά στα πρώτα χρόνια τους και μέχρι να αποσβεστούν ή να ξεπεραστούν από κάτι πλέον καινοτόμο, το οποίο αντικατοπτρίζεται στις δαπάνες υγείας και κατ’ επέκταση στα ασφάλιστρα».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης