Κορωνοϊός: Το ευαίσθητο όργανο – στόχος του ιού

Κορωνοϊός: Το ευαίσθητο όργανο – στόχος του ιού

Πνεύμονες, καρδιά και νευρικό σύστημα είναι μόλις μερικά από τα όργανα που βλάπτει ο κορωνοϊός, με ακόμα ένα ανδρικό ζωτικό όργανο να προστίθεται σε αυτή τη λίστα σύμφωνα με πρόσφατα ερευνητικά ευρήματα

210203130535_190312203616_karkinos_lab
Έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα πως ο κορωνοϊός δε βλάπτει μόνο τους πνεύμονες αλλά και άλλα ζωτικά όργανα όπως για παράδειγμα την καρδιά, προκαλώντας οξεία μυοκαρδίτιδα, ενώ το σύνδρομο post – Covid, με τα επίμονα συμπτώματα μετά τη νόσηση, να διερευνάται ακόμα από τους επιστήμονες. Ακόμα ένα ζωτικό όργανο των αντρών έρχεται να προστεθεί σε αυτή τη «μαύρη» λίστα, με τα νέα ερευνητικά δεδομένα προερχόμενα από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Τέξας Medical Branch να επιβεβαιώνουν την αρνητική επίδραση του κορωνοϊού στο αναπαραγωγικό σύστημα των αντρών, βλάπτοντας τους όρχεις. Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο Microorganisms και προσφέρουν μια πρώτη εξήγηση σε παρόμοιες ενοχλήσεις που έχουν αναφέρει ασθενείς που έχουν νοσήσει από κορωνοϊό.

Πιο συγκεκριμένα, ορισμένοι ασθενείς έχουν δηλώσει στις υγειονομικές αρχές πόνο στους όρχεις και ορισμένες αναφορές ασθενών έχουν δείξει μια μείωση της τεστοστερόνης, μια από τις βασικές ορμόνες που παράγεται στους όρχεις. Επιπλέον, υπάρχουν αυτοψίες που αποδεικνύουν σημαντική διαταραχή των όρχεων σε κυτταρικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης της παρουσίας ανοσοκυττάρων.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης