Κορωνοϊός – Μετάδοση: Πόσο κινδυνεύουν τα κατοικίδια από τους ιδιοκτήτες τους

Κορωνοϊός – Μετάδοση: Πόσο κινδυνεύουν τα κατοικίδια από τους ιδιοκτήτες τους

Πόσο πιθανό είναι να μεταδώσουμε εμείς τον ιό SARS-Cov-2 στη γάτα ή τον σκύλο που μένει μαζί μας; Δείτε τι απεφάνθη κτηνιατρική έρευνα αλλά και τι απαντούν κτηνίατροι ανά τον κόσμο

210428173712_162364188_l-1
Φαίνεται τελικά πως ούτε τα πολυαγαπημένα μας κατοικίδια είναι αλώβητα απέναντι στη μάχη με τον κορωνοϊό και πιο συγκεκριμένα οι οικόσιτες γάτες. Σύμφωνα με νέα στοιχεία γενετικών αναλύσεων από περιπτώσεις ασθενών που νόσησαν από κορωνοϊό στη Μεγάλη Βρετανία, ο άνθρωπος μπορεί να μεταδώσει τη λοίμωξη COVID-19 στη γάτα. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο Veterinary Record.

«Δύο οικόσιτες γάτες βρέθηκαν θετικές στον ιό SARS-Cov-2, προερχόμενες από νοικοκυριά με κρούσματα κορωνοϊού» αναφέρει σχετικά η επικεφαλής της έρευνας Margaret Hosie, καθηγήτρια ιολογίας στο Κέντρο Ιολογικών Ερευνών στη Γλασκώβη. Πρόκειται για μια εξάχρονη θηλυκή γάτα ράτσας του Σιαμ και τα συμπτώματα που παρουσίασε και θεωρήθηκαν ύποπτα ήταν εκκρίσεις από τη μύτη και τα μάτια. Η γενετική αλληλουχία του ιού που βρέθηκε στα δείγματα επιχρίσματος «ήταν πολύ παρόμοια με τις αλληλουχίες του κορωνοϊού από δείγματα μολυσμένων ατόμων στην ίδια περιοχή του Ηνωμένου Βασιλείου» κατέληξε η Hosie, καθηγήτρια Ιολογίας του Κέντρου Ιολογικών Ερευνών του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης στη Σκωτία.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης