Γονείς: Πώς μαθαίνουμε στο παιδί να αγαπά τον εαυτό του

Γονείς: Πώς μαθαίνουμε στο παιδί να αγαπά τον εαυτό του

Το παιδί που ξέρει ότι είναι ικανό να αγαπάει και να αγαπιέται, νιώθει σιγουριά για τον εαυτό του και μπορεί να αισθανθεί άξιο μέλος μιας κοινωνίας. Πώς θα μάθετε στο παιδί να αγαπάει τον εαυτό του!

200928174125_family-1280x720
Η Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια Αιμιλία Αξιωτίδου συμβουλεύει: «Η συναίσθηση της αξίας του εαυτού μας, «το πόσο αξίζω», είναι το κλειδί, ο δρόμος για να γίνω περισσότερο ανθρώπινος, να αποκτήσω ευτυχία, να δημιουργήσω και να συντηρήσω ικανοποιητικές σχέσεις και να μεταμορφωθώ σε έναν υπεύθυνο και αποδοτικό ενήλικα… Το παιδί που ξέρει ότι είναι ικανό να αγαπάει και να αγαπιέται, νιώθει σιγουριά για τον εαυτό του και μπορεί να αισθανθεί άξιο μέλος μιας κοινωνίας». Κάντε τις συμβουλές της, πράξη_ για το καλό του παιδιού και το δικό σας!

Η αυτοεκτίμηση και ο αυτοσεβασμός του παιδιού ξεκινούν από την βρεφική ηλικία, από την σχέση που το μωρό θα χτίσει με τη μαμά του ή με τον φροντιστή του, με την εικόνα που θα έχει για τον εαυτό του και τον κόσμο να διαμορφώνεται αρνητικά ή θετικά μέσα από αυτή τη σχέση.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης