Πνευμονιόκοκκος: Τα εμβόλια που προστατεύουν

Πνευμονιόκοκκος: Τα εμβόλια που προστατεύουν

Η πρόληψη μέσω εμβολιασμού για τον πνευμονιόκοκκο είναι σημαντική στρατηγική τόσο για την ίδια την υγεία των παιδιών ή των ενηλίκων που προσβάλλονται από τον πνευμονιόκοκκο όσο και για τα συστήματα υγείας που επωμίζονται το κόστος θεραπείας τους

201109142122_vaccines-0
Ο στρεπτόκοκκος της πνευμονίας (Streptococcus pneumoniae), γνωστός ως πνευμονιόκοκκος, μπορεί να προκαλέσει διάφορες λοιμώδεις νόσους. Ο πνευμονιόκοκκος μπορεί να προσβάλει το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα προκαλώντας οξεία μέση ωτίτιδα και παραρρινοκολπίτιδα, το κατώτερο αναπνευστικό σύστημα προκαλώντας πνευμονία και βρογχίτιδα ή να εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος και μέσω αυτής να προκαλέσει διεισδυτική νόσο όπως μηνιγγίτιδα, σηψαιμία και πνευμονία με εμπύημα.

Ο κίνδυνος της πνευμονίας
Η πνευμονία είναι μία από τις συνηθέστερες και ενίοτε απειλητικές λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού, η οποία παρουσιάζει υψηλά ποσοστά νόσησης και θνησιμότητας σε παγκόσμια κλίμακα. Το συνηθέστερο παθογόνο της εξωνοσοκομειακής πνευμονίας (της πνευμονίας που εμφανίζεται σε ανθρώπους που δεν νοσηλεύονται σε νοσοκομείο) είναι ο πνευμονιόκοκκος.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης