Πόνος στη μέση: Επτά απλές ασκήσεις που ανακουφίζουν – Δοκιμάστε τις

Πόνος στη μέση: Επτά απλές ασκήσεις που ανακουφίζουν – Δοκιμάστε τις

Ο πόνος στη μέση είναι μία κατάσταση που μπορεί να αντιμετωπίσουν 8 στους 10 ενήλικες κάποια στιγμή στην ζωή τους. H yoga instructor Βάλια Γιατζάκη δείχνει επτά απλές ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν στην ενδυνάμωση και σταθεροποίηση των μυών του κορμού

201106153127_giatzaki
Ο πόνος στη μέση (οσφυαλγία) είναι μία κατάσταση που μπορεί να αντιμετωπίσουν 8 στους 10 ενήλικες κάποια στιγμή στην ζωή τους. Επηρεάζει περισσότερο εκείνους που κάνουν βαριές χειρωνακτικές εργασίες, καθώς και τα παχύσαρκα άτομα. Μπορεί όμως να συμβεί και σε γυμνασμένους ή αδύνατους. Καθώς ο πόνος στην μέση είναι ένα σύμπτωμα, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων οφείλεται στον μυικό σπασμό (π.χ. του ραχιαίου η τετραγώνου οσφυϊκού) λόγω της κακής στάσης του σώματος ή κάποιας απότομης κίνησης. Φυσικά, υπεύθυνος για την διάγνωση είναι ο γιατρός, δεδομένου ότι σε πιο σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να υπάρχει και κάποια σοβαρή παθολογία.

Ένα από τα πιο σημαντικά και αποτελεσματικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να συνεχίσετε να κινείστε και να γυμνάζεστε, κάνοντας ενδυνάμωση και σταθεροποίηση των μυών του κορμού.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης