Αϋπνία: Πέντε θαυματουργά ροφήματα που χαρίζουν ήρεμο ύπνο

Αϋπνία: Πέντε θαυματουργά ροφήματα που χαρίζουν ήρεμο ύπνο

Όλοι γνωρίζουμε πως πρέπει να αποφύγουμε τον καφέ και τη σοκολάτα πριν πέσουμε για ύπνο καθώς η καφεΐνη θα μας... σαμποτάρει. Ας δούμε ποια ροφήματα μπορούν αντίθετα να μας βοηθήσουν να κοιμηθούμε, αλλά και τους χρυσούς κανόνες για έναν καλό ύπνο

200812182011_woman_sleep
Ροφήματα και τρόφιμα που περιέχουν ορισμένα μέταλλα, θεραπευτικά βότανα, καθώς και το απαραίτητο αμινοξύ τρυπτοφάνη, μπορούν να βοηθήσουν στην παραγωγή σεροτονίνης και μελατονίνης στον οργανισμό -ορμόνες πολύ σημαντικές για τη ρύθμιση του ύπνου. Όμως για να μας βοηθήσουν πραγματικά, πρέπει και εμείς να «υπακούμε» στους χρυσούς κανόνες του ύπνου.

Δύο βασικοί κανόνες κόντρα στην αϋπνία είναι οι εξής: Σταματήστε να τρώτε και να πίνετε τουλάχιστον δύο ώρες πριν πέσετε στο κρεβάτι ώστε να αποφύγετε επισκέψεις στην τουαλέτα και καούρες εν μέσω της νύχτας. Και αποφύγετε την καφεΐνη μετά τις 2.00 το μεσημέρι και το αλκοόλ μετά το απόγευμα, σημειώνει ο ο Δρ Raj Dasgupta, πνευμονολόγος και ειδικός ιατρός ύπνου,επίκουρος καθηγητής Κλινικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης