Πυρά κατά φοιτητών στην Ονδούρα από τη στρατιωτική αστυνομία

hondura_police_students

Τέσσερις φοιτητές τραυματίστηκαν από πυρά της στρατιωτικής αστυνομίας στην πρωτεύουσα της Ονδούρας, στη διάρκεια διαδήλωσης σε πανεπιστήμιο - Εκτός κινδύνου βρίσκονται οι τραυματίες

Πυρ εναντίον φοιτητών που διαδήλωναν σε πανεπιστήμιο της πρωτεύουσας της Ονδούρας, Τεγουσιγάλπα, άνοιξε η στρατιωτική αστυνομία της χώρας, προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον τεσσέρων εξ αυτών, σύμφωνα με τις επίσημες αναφορές.

Εκατοντάδες άνθρωποι, πολλοί εκ των οποίων φορούσαν μάσκες, απαίτησαν την παραίτηση του προέδρου Χουάν Ορλάντο Χερνάντεζ, στο πλαίσιο αυξανόμενων αντικυβερνητικών διαμαρτυριών.

Περίπου 40 στρατιωτικές αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στην πανεπιστημιούπολη του Εθνικού Αυτόνομου Πανεπιστημίου της Ονδούρας, αφού πρώτα έριξαν δακρυγόνα σε διαδηλωτές, οι οποίοι απάντησαν με τη ρίψη πετρών. Ακολούθως, οι αστυνομικοί καταδίωξαν τους διαδηλωτές κι άρχισαν να πυροβολούν με τουφέκια. Όλοι οι τραυματίες νοσηλεύονται εκτός κινδύνου

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση της Ονδούρας αποφάσισε να επέμβει με την αποστολή του στρατού και της στρατιωτικής αστυνομίας σε όλη τη χώρα την περασμένη εβδομάδα, μετά από συγκρούσεις, που είχαν σαν αποτέλεσμα την απώλεια τριών ανθρώπινων ζωών.

Τις διαδηλώσεις πυροδότησαν οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Ο συντηρητικός πρόεδρος της χώρας, ο οποίος απολαμβάνει την υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης, κατηγορείται επίσης για αυταρχική στάση, καθώς προχώρησε σε αλλαγή του συντάγματος το 2017, προκειμένου να απολαύσει και δεύτερη τετραετή θητεία διακυβέρνησης.

Τα τελευταία χρόνια, χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την Ονδούρα με προορισμό τις ΗΠΑ, λόγω της βίας και της οικονομικής αστάθειας, που επικρατούν στη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Bojo

Έπειτα από εβδομάδες παλινωδιών, ο Τζόνσον φέρεται να είναι έτοιμος να κάνει την αναμενόμενη κωλοτούμπα και δεχθεί τις θέσεις της ΕE για το καθεστώς των συνόρων ανάμεσα στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας και τη Βόρειο Ιρλανδία