«Nein» από Αυστρία και Γερμανία στις προτάσεις Μακρόν για την Ευρώπη

«Nein» από Αυστρία και Γερμανία στις προτάσεις Μακρόν για την Ευρώπη

Σεμπάστιαν Κουρτς και Ανεγκρέτ Κραμπ Κάρενμπαουερ γυρίζουν την πλάτη στον Γάλλο πρόεδρο

macron12
Ουτοπικές χαρακτήρισε τις περισσότερες προτάσεις του Εμανουέλ Μακρόν για την Ευρώπη ο Σεμπάστιαν Κουρτς, σε σημερινή του συνέντευξη στο γερμανικό ραδιόφωνο.

Ο καγκελάριος της Αυστρίας τόνισε ότι η θέσπιση ενός κατώτατου ευρωπαϊκού µισθού όπως και ο εξευρωπαϊσµός των κοινωνικών συστηµάτων - δυο από τις ιδέες του Μακρόν για την αναγέννηση της Ευρώπης - δεν μπορούν να εφαρμοστούν.

Εκτός από τον Κουρτς, «nein» στο όραμα Μακρόν για την Ευρώπη λέει και η ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών της Γερμανίας.

Η «μίνι Μέρκελ», Ανεγκρέτ Κραμπ Κάρενμπάουερ απέρριψε τις προτάσεις του Γάλλου προέδρου για την αναγέννηση της Ευρώπης, σχεδόν τρεις μήνες πριν από τις ευρωεκλογές.

Με ένα µακροσκελές άρθρο της στην κυριακάτικη έκδοση της γερµανικής εφηµερίδας «Die Welt», η «AKK», όπως είναι εν συντομία το όνομά της επικεφαλής του CDU, απέρριψε προτάσεις όπως, η θέσπιση ενός κατώτατου ευρωπαϊκού µισθού και ο εξευρωπαϊσµός των κοινωνικών συστηµάτων, ενώ παράλληλα υπερασπίστηκε την εξουσία των κρατών-µελών έναντι των κοινοτικών οργάνων και των Βρυξελλών.

Η 56χρονη Ανεγκρέτ Κραµπ - Καρενµπάουερ εξελέγη τον περασµένο ∆εκέµβριο στην ηγεσία των Γερµανών Χριστιανοδηµοκρατών (CDU) και πολλοί είχαν προβλέψει ότι εκείνη θα τα πήγαινε «καλά» µε τον Μακρόν επειδή μιλάει τη γλώσσα του. Ωστόσο, η διάδοχος της Μέρκελ κλυδωνίζει τις σχέσεις του γαλλογερμανικού άξονα γυρίζοντας την πλάτη στο ευρωπαϊκό όραμα του Γάλλου προέδρου.

Κλείσιμο
Λίγες ώρες νωρίτερα και η Αυστρία είπε «όχι» στην ευρωπαϊκή αναγέννηση όπως την ευαγγελίζεται ο Μακρόν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης