Brexit: Η Μέι ταξιδεύει πάλι αύριο στις Βρυξέλλες

Brexit: Η Μέι ταξιδεύει πάλι αύριο στις Βρυξέλλες

Η Τερέζα Μέι θα προσπαθήσει να φέρει μια νέα συμφωνία με την ΕΕ – Ειδάλλως θα πρέπει να καταθέσει νέα πρόταση που να επιδέχεται τροποποιήσεις από τους βουλευτές 

20710617
Για τις τελευταίες εξελίξεις από τις χθεσινές συνομιλίες που είχε στις Βρυξέλλες για το ζήτημα του ιρλανδικού backstop ενημέρωσε το υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός για το Brexit Στίβεν Μπάρκλεϊ, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο υπουργός θα επιστρέψει και πάλι αύριο στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, συνοδεύοντας μαζί με τον γενικό εισαγγελέα Τζέφρι Κοξ την βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, η οποία θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Όπως έχει ανακοινωθεί ήδη, εάν η βρετανίδα πρωθυπουργός δεν φέρει στη Βουλή των Κοινοτήτων μία νέα συμφωνία με την ΕΕ προς ψήφιση μέχρι την επόμενη εβδομάδα, θα πρέπει να καταθέσει μία νέα πρόταση που να επιδέχεται τροποποιήσεις από τους βουλευτές.

Στο μεταξύ και ο ηγέτης του Εργατικού κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν, μιλώντας στο περιθώριο του συνεδρίου της Ένωσης Κατασκευαστών, του μεγαλύτερου οργανισμού εργοδοτριών εταιριών, επιβεβαίωσε ότι θα βρεθεί και ο ίδιος στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα σε μία προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο του Brexit. Αναμένεται να συναντηθεί με τον επικεφαλής των διαπραγματεύσεων της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ και με τον επικεφαλής διαπραγματευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit Γκι Φέρχοφστατ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης