Εμπορικό άνοιγμα Βουλγαρίας σε Αίγυπτο

Εμπορικό άνοιγμα Βουλγαρίας σε Αίγυπτο

Το άνοιγμα αφορά την περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών, της βιομηχανίας τροφίμων, της γεωργίας και του τουρισμού

aig12
Ενθαρρυντικά μηνύματα για την περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ Βουλγαρίας και Αιγύπτου διαφαίνονται στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών, της βιομηχανίας τροφίμων, της γεωργίας και του τουρισμού, σύμφωνα με όσα επισημάνθηκαν στη διάρκεια της συνάντησης που είχε στη Σόφια η Διακυβερνητική Επιτροπή για την οικονομική συνεργασία των δύο χωρών.

Ο υπουργός Γεωργίας και Τροφίμων της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ποροζάνοφ, δήλωσε ότι η συνεδρίαση της διακυβερνητικής επιτροπής γίνεται έπειτα από μία «παύση» έντεκα ετών, όπως τονίζεται σε τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου «ΒΤΑ», το οποίο επικαλείται σχετική ανακοίνωση του υπουργείου. Η Επιτροπή -είπε ο κ. Ποροζάνοφ- είναι ένα σημαντικό «εργαλείο» για την ανάπτυξη και επέκταση της συνεργασίας μεταξύ της Βουλγαρίας και της Αιγύπτου σε όλους τους τομείς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, παρά τη σταθερή αύξηση του διμερούς εμπορίου τα τελευταία χρόνια, τα περιθώρια βελτίωσης είναι μεγάλα και γι' αυτόν τον λόγο, οι δύο πλευρές καλούνται να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους.

Από την πλευρά της, η υπουργός Επενδύσεων και Διεθνούς Συνεργασίας της Αιγύπτου, Σαχάρ Νασρ, τόνισε ότι ελπιδοφόρα μηνύματα για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας υπάρχουν σε πεδία όπως της γεωργίας, της ενέργειας και του τουρισμού.

Στη διάρκεια των επαφών που είχαν οι δύο πλευρές, υπεγράφη μνημόνιο κατανόησης για την επιστημονική και τεχνολογική συνεργασία της Ακαδημίας Αγροτικής Ανάπτυξης της Βουλγαρίας και του Κέντρου Γεωργικής Έρευνας της Αιγύπτου.

Κλείσιμο
Στο μεταξύ, η δημόσια ραδιοφωνία της χώρας μετέδωσε ότι Βουλγαρία και Αίγυπτος προχωρούν στη σύσταση επιχειρηματικού συμβουλίου, που θα ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους επενδυτές για το επιχειρηματικό περιβάλλον των δύο χωρών, θα παρουσιάζει τις ευκαιρίες δραστηριοποίησης και θα παρέχει χρήσιμες συμβουλές για την εξερεύνηση ελπιδοφόρων - για επενδύσεις - τομέων.

Η εξέλιξη αυτή ανακοινώθηκε έπειτα από τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομίας της Βουλγαρίας, Εμίλ Καρανικόλοφ, με την υπουργό Επενδύσεων και Διεθνούς Συνεργασίας της Αιγύπτου Σαχάρ Νασρ.

Η ανάπτυξη των βιομηχανικών ζωνών και η δημιουργία νέων είναι ζωτικής σημασίας τόσο για την προσέλκυση επενδύσεων από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, όσο και για την προώθηση της Βουλγαρίας ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού, τόνισε ο κ. Καρανικόλοφ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης