Νέα Ζηλανδία: Στο εδώλιο ο 26χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε την κόρη του Βρετανού εκατομμυριούχου

Νέα Ζηλανδία: Στο εδώλιο ο 26χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε την κόρη του Βρετανού εκατομμυριούχου

Συγγνώμη ζήτησε από τους γονείς της κοπέλας η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός - «Η κόρη σας θα έπρεπε να είναι ασφαλής στη χώρα μας και δεν ήταν» τόνισε η Άρντερν - Τι ξέρουμε για την δολοφονία

new-zealand
Ο νεαρός άνδρας που κατηγορείται ότι σκότωσε την Grace Millane, τη Βρετανίδα backpacker της οποίας η σορός ανακαλύφθηκε εχθές, Κυριακή, στα περίχωρα του Ώκλαντ, μετά από πολυήμερη αναζήτηση των Αρχών, οδηγήθηκε σήμερα στο δικαστήριο.

Την πρώτη μέρα της δίκης, που πρόκειται να απασχολήσει εκτενώς τα διεθνή ΜΜΕ, ο 26χρονος φερόμενος ως δράστης, η ταυτότητα του οποίου προστατεύεται από τη νεοζηλανδέζικη νομοθεσία, κάθισε επί μιάμιση ώρα αμίλητος ακούγοντας το κατηγορητήριο.

Σε απόσταση αναπνοής καθόταν ο πατέρας της άτυχης κοπέλας, ο Βρετανός εκατομμυριούχος David Millane, ο οποίος μετέβη πριν λίγες μέρες στη Νέα Ζηλανδία προκειμένου να συμβάλλει στις αγωνιώδεις προσπάθειες για τον εντοπισμό της κόρης του.

grac


Κατά την είσοδο του κατηγορουμένου στο δικαστήριο, ένας από τους πολίτες που είχαν έρθει για να παρακολουθήσουν τη δίκη άρχισε να εξαπολύει βρισιές εναντίον του, αποκαλώντας τον κάθαρμα και δολοφόνο. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, το ξέσπασμα αυτό είναι αντιπροσωπευτικό του κοινού αισθήματος οργής το οποίο έχει προκαλέσει το συγκεκριμένο έγκλημα στην κοινωνία της Νέας Ζηλανδίας.

Χαρακτηριστικό είναι εξάλλου το γεγονός ότι η ίδια η πρωθυπουργός της χώρας ζήτησε επίσημα συγγνώμη από τον πατέρα του 22χρονου κοριτσιού, για αυτό που συνέβη στο παιδί του κατά τις διακοπές του στο Ώκλαντ.

«Η αίσθηση θλίψης και ντροπής που συνέβη κάτι τέτοιο στην χώρα μας, ένα τόσο φιλόξενο μέρος, είναι βαθιά. Εκ μέρους της Νέας Ζηλανδίας, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη στην οικογένεια της Grace. Η κόρη σας θα έπρεπε να είναι ασφαλής εδώ και δεν ήταν. Λυπάμαι πολύ γι' αυτό», υπογράμμισε η Άρντερν. Όπως τόνισε η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός, όλοι οι πολίτες νιώθουν συγκλονισμένοι και προσωπικά θιγμένοι από αυτό που συνέβη.

To τελευταίο tweet της άτυχης κοπέλας

Κλείσιμο


Ο 28χρονος άνδρας συνελήφθη λίγες ώρες αφότου η τοπική αστυνομία του Ώκλαντ ξεκίνησε επίσημη έρευνα για τη δολοφονία της νεαρής τουρίστριας, η οποία είχε εξαφανιστεί εδώ και μία εβδομάδα. Το πρωί της Κυριακής οι αστυνομικοί εντόπισαν την σορό της κοπέλας σε θαμνώδη περιοχή στα δυτικά προάστια της πόλης, περίπου 25χλμ από το σημείο όπου εθεάθη τελευταία φορά, συντροφιά με έναν άνδρα, την 1 Δεκεμβρίου, μια μέρα πριν τα 22α γενέθλιά της.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η κοπέλα βρισκόταν μαζί με τον συλληφθέντα στο λόμπι του ξενοδοχείου της, CityLife Hotel γύρω στις 22.00 το βράδυ. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που εθεάθη ζωντανή.

Μυστήριο καλύπτει μέχρι στιγμής το πώς γνωρίστηκαν οι δύο νέοι, οι οποίοι φέρονται να διέμεναν στο ίδιο ξενοδοχείο τις περασμένες εβδομάδες, όπως και το κίνητρο της δολοφονίας. Τα τοπικά ΜΜΕ πάντως, επικαλούμενα πηγές προσκείμενες στην έρευνα, μεταδίδουν ότι η 22χρονη γνώρισε τον δολοφόνο της μέσω Tinder. Αν και έμεναν στο ίδιο ξενοδοχείο, όλα δείχνουν ότι δεν γνωρίζονταν πριν κάνουν check in στα δωμάτιά τους. Οι Αρχές πιστεύουν ότι ο συλληφθείς σκότωσε την κοπέλα το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου, μετά από κοινή τους έξοδο στην πόλη.

Την πρώτη μέρα της πολύκροτης δίκης, ο ελληνικής καταγωγής δικαστής Ευάγγελος Θωμάς, απευθύνθηκε στα μέλη της οικογένειας του θύματος, και εξέφρασε την ευχή η παρέμβαση της δικαιοσύνης να είναι γρήγορη, αποτελεσματική και να τους προσφέρει γαλήνη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης