Οικογενειακώς ο Ερντογάν στη Νέα Υόρκη - Συναντήθηκε με τις ακτιβίστριες κόρες του Malcolm X

Οικογενειακώς ο Ερντογάν στη Νέα Υόρκη - Συναντήθηκε με τις ακτιβίστριες κόρες του Malcolm X

Ο «σουλτάνος» ταξίδεψε οικογενειακώς στις ΗΠΑ, για να παρευρεθεί στην 73η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ - Στις 18.30 το απόγευμα η συνάντησή του με τον Τσίπρα

Retzep-Tagip-Erdogan
Οικογενειακώς ταξίδεψε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη για να παραστεί στην 73η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Εκτός από την σύζυγό του, Εμινέ, τον συνοδεύουν η κόρη του Έσρα και ο σύζυγός της, υπουργός Οικονομικών, Μπεράτ Αλμπαιράκ.

Ο Ερντογάν βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για δουλειές. Λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν ανακοινώθηκαν αμερικανοτουρκικές έρευνες για υδρογονάνθρακες στη Μεσόγειο, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο «Ανατολή». Τη συμφωνία υπέγραψαν η τουρκική εταιρεία πετρελαίου TPAO (Turkish Petroleum Company) και η αμερικανική εταιρεία εξόρυξης πετρελαίου, Rowan Companies. Δεν έχει γίνει γνωστό σε ποια σημεία στη Μεσόγειο θα γίνουν οι εξορύξεις.

Στο περιθώριο της 73ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ο Ερντογάν συναντήθηκε με τις κόρες του Μαλκόμ Χ, Καμπίλαχ και του Ιλιάσαχ, εξέχουσες «φωνές» στον αγώνα κατά του ρατσισμού.
Ο Μάλκολμ X θεωρείται ως ένας από τους πιο ισχυρούς Αφροαμερικανούς που αγωνίστηκαν κατά του ρατσισμού στις ΗΠΑ. Υπερασπίστηκε τα δικαιώματα των μαύρων και προσπάθησε να εξηγήσει το Ισλάμ στην αμερικανική κοινωνία. Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Daily Sabah, η «Πρώτη Κυρία» της Τουρκίας Εμινέ Ερντογάν, η «Πρώτη Κόρη» Εσρά και ο σύζυγός της, υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαιράκ ήταν παρόντες στη συνάντηση. Μετά το τέλος της συνάντησης ο Ερντογάν υπέγραψε και δώρισε μια φωτογραφία του στην Καμπίλαχ και την Ελιάσαχ.


Ο Ερντογάν ποντάρει στη σύσφιξη των σχέσεων με τις ΗΠΑ;



Σε μία προσπάθεια να συσφίξει τις σχέσεις του - που είναι τεταμένες το τελευταίο διάστημα - με την αμερικανική ηγεσία, ο Τούρκος πρόεδρος μεταβαίνει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Κλείσιμο
«Η τετραήμερη επίσκεψη του Σουλτάνου του Βοσπόρου στη Νέα Υόρκη θα μπορούσε να προσφέρει την ευκαιρία για αποκατάσταση των διμερών σχέσεων, όπως υποστηρίζει στην εφημερίδα «Wall Street Journal» ο Αμερικανός υπουργός 'Αμυνας Μάικ Πομπέο. Ο Αμερικανός υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ότι θα μπορούσε σύντομα να επιτραπεί στον Αμερικανό πάστορα Άντριου Μπράνσον να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Το Συριακό είναι σε περίοπτη θέση στην «ατζέντα» του Τούρκου προέδρου. Λίγες ώρες πριν τη συνάντηση Ερντογάν-Τσίπρα, ο Τούρκος πρόεδρος έσφιξε το χέρι του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Ο ΓΓ του ΟΗΕ και ο Τούρκος πρόεδρος συζήτησαν για την κατάσταση στη Συρία, με τον Γκουτέρες να καλωσορίζει την συμφωνία που επετεύχθη στις 17 Σεπτεμβρίου για δημιουργία αποστρατικοποιημένης ζώνη στο Ιντλίμπ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης