Ομπάμα: Ο Τραμπ είναι σύμπτωμα, όχι η αιτία - Τραμπ: Καλός ομιλητής, αλλά... με πήρε ο ύπνος

Ομπάμα: Ο Τραμπ είναι σύμπτωμα, όχι η αιτία - Τραμπ: Καλός ομιλητής, αλλά... με πήρε ο ύπνος

Ο πρώην πρόεδρος πέταξε το γάντι και ο νυν το σήκωσε δίχως χρονοτριβή

tr_ob
Ο Μπαράκ Ομπάμα αποτελούσε εξ αρχής «κόκκινο πανί» για τον Ντόναλντ Τραμπ. Σε κάθε ευκαιρία, ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος επιχειρούσε να υποβαθμίσει την προσφορά του Δημοκρατικού προκατόχου του και με κάθε ενέργεια σκόπευε στην ακύρωση της πολιτικής και των αποφάσεών του. Την Παρασκευή, η «κόντρα» των δύο προέδρων πέρασε σε άλλο επίπεδο. Ο Μπαράκ Ομπάμα, σε ομιλία του για την κατάσταση που επικρατεί στους Δημοκρατικούς και το έλλειμμα Δημοκρατίας στις ΗΠΑ, αναφέρθηκε στον νυν πρόεδρο, τον οποίο χαρακτήρισε «σύμπτωμα και όχι αιτία». Λίγη ώρα αργότερα, ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε στον προκάτοχό του με απόλυτη ειρωνεία, λέγοντας πως «ο Ομπάμα είναι πολύ καλός ομιλητής, αλλά εμένα με πήρε ο ύπνος».

Ο Ομπάμα επιτέθηκε στο κόμμα των Ρεπουμπλικανών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υποστηρίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ και δεν έχουν το σθένος να υπερασπισθούν τους θεσμούς που εγγυώνται την λειτουργία της δημοκρατίας μας. Τι έχει συμβεί αλήθεια στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα;». Τόνισε, δε, ότι δεν μπορεί να δεχθεί τη λογική ότι υπάρχουν άνθρωποι στον Λευκό Οίκο που δρουν μυστικά, ώστε να μην εφαρμόζονται οι εντολές του ρεπουμπλικανού προέδρου. «Η δημοκρατία μας δεν πρέπει να λειτουργεί έτσι. Σε αυτό το πολιτικό σκότος, διαπιστώνω μία αφύπνιση των πολιτών σε ολόκληρη την χώρα», τόνισε και κάλεσε όλους τους Δημοκρατικούς να ψηφίσουν κατά τις ενδιάμεσες βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου, ώστε να στείλουν ένα σαφές μήνυμα προς την ηγεσία της χώρας. «Οφείλετε να ψηφίσετε, διότι η δημοκρατία μας εξαρτάται από εσάς», είπε χαρακτηριστικά. «Εάν πιστεύατε ότι οι εκλογές δεν έχουν σημασία, ελπίζω ότι τα δύο χρόνια που έχουν περάσει να έχουν αλλάξει την άποψή σας», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στον Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι «η μεγαλύτερη απειλή για την δημοκρατία μας δεν είναι ο Ντόναλντ Τραμπ...είναι η αδιαφορία, ο κυνισμός. Ο Τραμπ είναι ένα σύμπτωμα, όχι η αιτία».

Λίγη ώρα αργότερα, ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε σε άκρως ειρωνικό τόνο: «Την παρακολούθησα (σ.σ. την ομιλία του Ομπάμα). Αλλά με πήρε ο ύπνος. Τον βρήκα πολύ καλό, πολύ καλό για ύπνο...».

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης