Γερμανία: Oι ευρωσκεπτικές εκτοπίζουν τους Σοσιαλδημοκράτες από τη δεύτερη θέση

Γερμανία: Oι ευρωσκεπτικές εκτοπίζουν τους Σοσιαλδημοκράτες από τη δεύτερη θέση

Μετά τα σοβαρά επεισόδια στο Κέμνιτς της Σαξονίας με τους νεοναζί να συγκρούονται με αριστερούς

GERRRRR
Η ακροδεξιά λαίλαπα που πλήττει τις τελευταίες ημέρες το Κέμνιτς της Σαξονίας εκτοξεύει τα ποσοστά του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος AfD.

Δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα δείχνει το κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» να ενισχύεται σημαντικά εκτοπίζοντας τους Σοσιαλδημοκράτες από τη δεύτερη θέση και αποσπώντας ποσοστό 17%.Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa για λογαριασμό της εφημερίδας «Bild», το κόμμα της Μέρκελ και οι Βαυαροί εταίροι της,Χριστιανοκοινωνιστές, συγκεντρώνουν ποσοστό 28,5%, ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) περιορίζεται στην τρίτη θέση με ποσοστό 16%. Ακολουθούν οι Πράσινοι με 13,5%, η Αριστερά «Die Linke» και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες «FDP» με 9,5%.

«Η θέση του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος ως δεύτερης πολιτικής δύναμης στη χώρα βρίσκεται σε κίνδυνο»,επισημαίνει στην εφημερίδα ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Insa Χέρμαν Μπίνκερτ σχολιάζοντας ότι «όσο συγκυβερνούν η Χριστιανική Ένωση και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, τόσο πιο απίθανο θα γίνεται να συγκεντρώσουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Τα σοβαρά επεισόδια στη πόλη της Σαξονίας προβληματίζουν έντονα την κυβέρνηση του Βερολίνου. Ομάδες νεοναζί συγκρούονται στους δρόμους του Κέμνιτς με αριστερούς τις τελευταίες οκτώ ημέρες με αφορμή το θάνατο εντός 35χρονου Γερμανού ύστερα από συμπλοκές με αλλοδαπούς.

Χθες στο Κέμνιτς πραγματοποιήθηκε μία μεγάλη συναυλία κατά τους μίσους.Για λαοθάλασσα κάνει λόγο ο γερμανικός Τύπος.

«Πάνω από 65 χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν ενάντια στο μίσος και υπέρ της ειρήνης», γράφει χαρακτηριστικά το περιοδικό Focus.

Την ίδια ώρα πολλές εφημερίδες της Γερμανίας σχολιάζουν επικριτικά την απουσία της Μέρκελ από το θέρετρο των συγκρούσεων.

Στο μεταξύ, τις τελευταίες ώρες, τα κόμματα του μεγάλου συνασπισμού στη Γερμανία ερίζουν για το αν θα πρέπει να υπάρξει παρακολούθηση των μελών του AFD που έχουν στοχοποιηθεί από τις αρχές για τα γεγονότα στο Κέμνιτς. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι υποστηρικτές του AfD ενορχήστρωσαν τις διαδηλώσεις των ακροδεξιών στη πόλη της Σαξονίας, όπως αναφέρει το γερμανικό δίκτυο n-tv.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης