Πλήρης στήριξη της Κομισιόν στη Μαδρίτη για την αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών

32CA66A86057890B5167742D244E3EF3

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει διαθέσει σχεδόν 30 εκατομμύρια ευρώ σε έκτακτη χρηματοδοτική βοήθεια προς την Ισπανία

Την πλήρη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις προσπάθειες της Ισπανίας να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον αυξημένο αριθμό μεταναστευτικών αφίξεων στη χώρα επιβεβαίωσαν ο αρμόδιος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος και μέλη της ισπανικής κυβέρνησης.

Μετά τη σημερινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη μεταξύ του Ευρωπαίου Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλου και της Αντιπροέδρου της Ισπανικής Κυβέρνησης κας Carmen Calvo, του Υπουργού Εξωτερικών, Ευρωπαϊκής Ένωσης και Συνεργασίας Josep Borrell, του Υπουργού Εσωτερικών Υποθέσεων Fernando Grande-Marlaska και της Υπουργού Εργασίας, Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ασφάλισης Magdalena Valerio, εκδόθηκε η ακόλουθη κοινή δήλωση: "Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Κυβέρνηση της Ισπανίας συνεχίζουν τον ανοικτό διάλογο και τη συνεργασία στον τομέα της μετανάστευσης, και συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά τις προκλήσεις που σχετίζονται με την αυξημένη μεταναστευτική πίεση κατά μήκος της διαδρομής της Δυτικής Μεσογείου. Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Κυβέρνησης της Ισπανίας συζητήθηκε η τρέχουσα κατάσταση και τα μέτρα που έλαβε η χώρα, συμπεριλαμβανομένων και άλλων σχεδιαζόμενων μέτρων που πρόκειται να υιοθετηθούν αυτό το καλοκαίρι.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στέκεται στο πλευρό της Ισπανίας και στηρίζει πλήρως της προσπάθειες της Ισπανικής κυβέρνησης για την εφαρμογή μιας αποτελεσματικής λύσης για τον αυξημένο αριθμό αφίξεων κατά τους προηγούμενους μήνες και την προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, ιδιαίτερα της ακτής της Ανδαλουσίας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει διαθέσει σχεδόν 30 εκατομμύρια ευρώ σε έκτακτη χρηματοδοτική βοήθεια προς την Ισπανία. Από αυτά, 25.6 εκατομμύρια ευρώ διατέθηκαν στις 2 Ιουλίου, και 3 εκατομμύρια επιπλέον σήμερα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ισπανία υπογράμμισαν τη σημασία της ενισχυμένης εταιρικής σχέσης με το Μαρόκο και την ανάγκη να εντατικοποιηθεί η Ευρωπαϊκή στήριξη και συνεργασία με το Μαρόκο στον τομέα της μετανάστευσης. Αυτό συμπεριλαμβάνει την ταχεία υλοποίηση του προγράμματος συνοριακής διαχείρισης ύψους 55 εκατομμυρίων ευρώ για το Μαρόκο και την Τυνησία στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Καταπιστευματικού Ταμείου Έκτακτης Ανάγκης για την Αφρική.

Ταυτόχρονα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Κυβέρνηση της Ισπανίας θεωρούν ότι είναι αναγκαία η ενίσχυση της συνεργασίας με όλες τις αφρικανικές χώρες προέλευσης και διέλευσης προκειμένου να αναπτυχθεί περαιτέρω η ικανότητα διαχείρισης των συνόρων τους και να αντιμετωπιστούν τα βαθύτερα αίτια της μετανάστευσης.

Η μεταναστευτική πρόκληση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη στο σύνολό της, απαιτεί μια Ευρωπαϊκή, και όχι εθνική, αντιμετώπιση, όπως υπογράμμισαν οι Ευρωπαίοι ηγέτης κατά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιουνίου. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να δείχνει αλληλεγγύη προς την Ισπανία, η οποία επέδειξε υποδειγματικό Ευρωπαϊκό πνεύμα στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών προκλήσεων, και είναι έτοιμη να παράσχει περαιτέρω χρηματοδοτική και τεχνική βοήθεια."

ΣΧΟΛΙΑ

Σταθερή αξία

η Κομισιόν! Πάντα στήριζε τον Ευρωπα'ι'κό Νότο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

vatican

Το Βατικανό υπέγραψε χθες μια ιστορική συμφωνία με το Πεκίνο, με επίκεντρο το ακανθώδες ζήτημα του διορισμού επισκόπων στην Κίνα και με στόχο τη βελτίωση των διμερών σχέσεων

iran

Η Τεχεράνη αναφέρεται σε πολιτικό σύμβουλο του αραβικού κράτους, ο οποίος προέβη σε προσβλητικά σχόλια μετά την επίθεση του Σαββάτου κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στην πόλη Αχβάζ

berx

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Αν δεν επιτεχυθεί συμφωνία για το Brexit μέχρι το Νοέμβριο θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα σκληρό Brexit, εκτιμά ο ευρωβουλευτής και ειδικός σε ζητήματα Brexit Έλμαρ Μπροκ.

skopje

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, που αναρτήθηκε χθες το βράδυ στη σελίδα στο Facebook της γαλλικής πρεσβείας στα Σκόπια, ο Γάλλος πρόεδρος καλεί τους πολίτες της γειτονικής χώρας να πουν ναι στη συμφωνία των Πρεσπών, την οποία και χαρακτηρίζει «καρδιά του μέλλοντός μας»

erdy

«Ξεκινάμε μια εκστρατεία για να φέρουμε πίσω στην πατρίδα όλους τους επιστήμονες. Καλώ όλους τους επιστήμονές μας σε όλα τα μέρη του κόσμου να ενταχθούν στο επιστημονικό και τεχνολογικό κίνημα», δήλωσε ο σουλτάνος του Βοσπόρου