Πλήρης στήριξη της Κομισιόν στη Μαδρίτη για την αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών

32CA66A86057890B5167742D244E3EF3

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει διαθέσει σχεδόν 30 εκατομμύρια ευρώ σε έκτακτη χρηματοδοτική βοήθεια προς την Ισπανία

Την πλήρη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις προσπάθειες της Ισπανίας να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον αυξημένο αριθμό μεταναστευτικών αφίξεων στη χώρα επιβεβαίωσαν ο αρμόδιος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος και μέλη της ισπανικής κυβέρνησης.

Μετά τη σημερινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη μεταξύ του Ευρωπαίου Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλου και της Αντιπροέδρου της Ισπανικής Κυβέρνησης κας Carmen Calvo, του Υπουργού Εξωτερικών, Ευρωπαϊκής Ένωσης και Συνεργασίας Josep Borrell, του Υπουργού Εσωτερικών Υποθέσεων Fernando Grande-Marlaska και της Υπουργού Εργασίας, Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ασφάλισης Magdalena Valerio, εκδόθηκε η ακόλουθη κοινή δήλωση: "Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Κυβέρνηση της Ισπανίας συνεχίζουν τον ανοικτό διάλογο και τη συνεργασία στον τομέα της μετανάστευσης, και συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά τις προκλήσεις που σχετίζονται με την αυξημένη μεταναστευτική πίεση κατά μήκος της διαδρομής της Δυτικής Μεσογείου. Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Κυβέρνησης της Ισπανίας συζητήθηκε η τρέχουσα κατάσταση και τα μέτρα που έλαβε η χώρα, συμπεριλαμβανομένων και άλλων σχεδιαζόμενων μέτρων που πρόκειται να υιοθετηθούν αυτό το καλοκαίρι.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στέκεται στο πλευρό της Ισπανίας και στηρίζει πλήρως της προσπάθειες της Ισπανικής κυβέρνησης για την εφαρμογή μιας αποτελεσματικής λύσης για τον αυξημένο αριθμό αφίξεων κατά τους προηγούμενους μήνες και την προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, ιδιαίτερα της ακτής της Ανδαλουσίας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει διαθέσει σχεδόν 30 εκατομμύρια ευρώ σε έκτακτη χρηματοδοτική βοήθεια προς την Ισπανία. Από αυτά, 25.6 εκατομμύρια ευρώ διατέθηκαν στις 2 Ιουλίου, και 3 εκατομμύρια επιπλέον σήμερα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ισπανία υπογράμμισαν τη σημασία της ενισχυμένης εταιρικής σχέσης με το Μαρόκο και την ανάγκη να εντατικοποιηθεί η Ευρωπαϊκή στήριξη και συνεργασία με το Μαρόκο στον τομέα της μετανάστευσης. Αυτό συμπεριλαμβάνει την ταχεία υλοποίηση του προγράμματος συνοριακής διαχείρισης ύψους 55 εκατομμυρίων ευρώ για το Μαρόκο και την Τυνησία στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Καταπιστευματικού Ταμείου Έκτακτης Ανάγκης για την Αφρική.

Ταυτόχρονα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Κυβέρνηση της Ισπανίας θεωρούν ότι είναι αναγκαία η ενίσχυση της συνεργασίας με όλες τις αφρικανικές χώρες προέλευσης και διέλευσης προκειμένου να αναπτυχθεί περαιτέρω η ικανότητα διαχείρισης των συνόρων τους και να αντιμετωπιστούν τα βαθύτερα αίτια της μετανάστευσης.

Η μεταναστευτική πρόκληση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη στο σύνολό της, απαιτεί μια Ευρωπαϊκή, και όχι εθνική, αντιμετώπιση, όπως υπογράμμισαν οι Ευρωπαίοι ηγέτης κατά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιουνίου. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να δείχνει αλληλεγγύη προς την Ισπανία, η οποία επέδειξε υποδειγματικό Ευρωπαϊκό πνεύμα στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών προκλήσεων, και είναι έτοιμη να παράσχει περαιτέρω χρηματοδοτική και τεχνική βοήθεια."

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Σταθερή αξία

η Κομισιόν! Πάντα στήριζε τον Ευρωπα'ι'κό Νότο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

libya

Το κείμενο προβλέπει κυρίως την «οριστική» διακοπή των μαχών· την αποχώρηση των παραστρατιωτικών από τα νότια προάστια της λιβυκής πρωτεύουσας και την επιστροφή τους στις πόλεις τους· καθώς επίσης και την ανταλλαγή αιχμαλώτων και των πτωμάτων των μαχητών που σκοτώθηκαν στις εχθροπραξίες

earthquake

Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για θύματα ή ζημιές, ενώ δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι μετά τον σεισμό, το εστιακό βάθος του οποίου εκτιμήθηκε πως βρισκόταν στα 25 χιλιόμετρα

Mexico

Την περασμένη χρονιά ξεκίνησαν να διενεργούνται έρευνες για 33.341 φόνους, αριθμός που ξεπέρασε το προηγούμενο ιστορικό υψηλό, που είχε καταγραφεί το 2017 και ανερχόταν σε 25.036 φόνους, κατά δεδομένα του υπουργείου Εσωτερικών που δημοσιοποιήθηκαν χθες Δευτέρα