Πολωνία: Ο Λεχ Βαλέσα διαδηλώνει για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης

pol04

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για τις μεταρρυθμίσεις, καθώς εκτιμούν ότι η πολωνική κυβέρνηση προσπαθεί να θέσει υπό τον έλεγχό της το δικαστικό σύστημα

Ο πρώην ηγέτης του συνδικάτου Αλληλεγγύη, πρώην πρόεδρος της χώρας και βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης Λεχ Βαλέσα βρέθηκε σήμερα ανάμεσα στους διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Ανώτατο Δικαστήριο για να «υπερασπιστεί την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης» στην Πολωνία, υποσχόμενος να «επιστρέψει αν είναι απαραίτητο».

«Έρχομαι εδώ ειρηνικά, δεν θέλω να χρησιμοποιήσω το όπλο μου», είπε περιπαικτικά σε ένα ομάδα διαδηλωτών που τον χειροκρότησαν, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Αν είναι απαραίτητο, θα επιστρέψω εδώ να σας δω και να συζητήσω μαζί σας», είπε.

Η κυβέρνησή της Πολωνίας ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την εφαρμογή μιας νομοθεσίας που προβλέπει τη συνταξιοδότηση των δικαστών του Ανώτατου Δικαστηρίου που είναι άνω των 67 ετών στο πλαίσιο της αμφιλεγόμενης μεταρρύθμισης ολόκληρου του δικαστικού συστήματος της Πολωνίας.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για τις μεταρρυθμίσεις, καθώς εκτιμούν ότι η πολωνική κυβέρνηση προσπαθεί να θέσει υπό τον έλεγχό της το δικαστικό σύστημα.

Η Κομισιόν ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ξεκινά μια «διαδικασία επί παραβάσει» εναντίον της Πολωνίας για το θέμα αυτό.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

ΒαλέΝσα

Παιδιά, ας μάθουμε επιτέλους να λέμε σωστά το όνομά του: ΒαλέΝσα είναι ο άνθρωπος, όχι Βαλέσα. Στα πολωνικά το όνομά του γράφεται με "Ε" με κόμμα από κάτω, και αυτό προφέρεται "ΕΝ". Τσεκάρετέ το.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

20302314

Ο Γενς Σπαν, υπουργός Υγειας και διεκδικητής της ηγεσίας του CDU εκφράζει επιφυλάξεις για το Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη μετανάστευση – Προκαλεί αντιδράσεις ακόμη και στο ίδιο του το κόμμα 

gkremos_dogs_1

Το βίντεο έχει γίνει viral στο διαδίκτυο - Κύμα οργής από χρήστες του διαδικτύου, πολιτικούς, Ισπανούς καλλιτέχνες και φιλοζωικές οργανώσεις -  Έκκληση να αλλάξει η νομοθεσία για το κυνήγι

14