Liberation: Μελάνια Τραμπ, ο «καλός μπάτσος» απέναντι στην πολιτική του συζύγου της

Liberation: Μελάνια Τραμπ, ο «καλός μπάτσος» απέναντι στην πολιτική του συζύγου της

Με αφορμή την κατακραυγή που έχει προκαλέσει η απόφαση για τον διαχωρισμό των παιδιών από τους γονείς τους και αφορά τις οικογένειες που διασχίζουν παράνομα τα σύνορα των ΗΠΑ, η «Πρώτη Κυρία» άλλαξε στάση, δηλώνοντας: «Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε μια χώρα που σέβεται όλους τους νόμους αλλά και μια χώρα που κυβερνά με την καρδιά»

mela_09
«Η "Πρώτη Κυρία" των ΗΠΑ μας έχει συνηθίσει να είναι σιωπηρή, να μένει στη σκιά του Αμερικανού προέδρου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Liberation.

Όταν αποκαλύφθηκε η ροζ υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς στις ΗΠΑ σπιλώνοντας την εικόνα του Ντόναλντ Τραμπ και τον Λευκό Οίκο να προσπαθεί να τα... μαζέψει, η Μελάνια απέφυγε διακριτικά να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Οι απουσίες της στη διάσκεψη κορυφής G7 και στη Σιγκαπούρη όπου ο σύζυγός της έκλεισε την ιστορική συμφωνία για την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου με τον ηγέτη της βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, έχουν επίσης σχολιαστεί από τα ΜΜΕ. Αλλά με την κατακραυγή που έχει προκαλέσει η απόφαση για τον διαχωρισμό των παιδιών από τους γονείς τους και αφορά τις οικογένειες που διασχίζουν παράνομα τα σύνορα των ΗΠΑ, η «Πρώτη Κυρία» άλλαξε στάση και, μέσω της διευθύντριας επικοινωνίας της, Στέφανι Γκρίσχαμ και δήλωσε την Κυριακή σε συνέντευξή της στο αμερικανικό δίκτυο «CNN»:

«Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε μια χώρα που σέβεται όλους τους νόμους αλλά και μια χώρα που κυβερνά με την καρδιά».

Όπως αναφέρει το άρθρο της εφημερίδας «Liberation», «Η Μελάνια δήλωσε μέσω της εκπροσώπου της ότι "απεχθάνεται" να βλέπει τα παιδιά να χωρίζονται από τους γονείς τους που είναι μετανάστες, ζητώντας να υπάρξει συμφωνία στο Κογκρέσο, για τη μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για τη μετανάστευση». «Μια δήλωση», όπως επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα, «που έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική που εφαρμόζει ο σύζυγός της: Η "μηδενική ανοχή" που ξεκίνησε από τον Απρίλιο από τον δαιμόνιο υπουργό Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς, υπερασπιστή μιας ιδιαίτερα σκληρής γραμμής σε θέματα μετανάστευσης».

Η αμερικανική κυβέρνηση έκανε γνωστό τις προηγούμενες ημέρες ότι η νέα της πολιτική, μηδενικής ανοχής, στα σύνορα με το Μεξικό, είχε ως αποτέλεσμα από τα μέσα Απριλίου, 2000 παιδιά να χωριστούν από τους γονείς τους, οι οποίοι είχαν συλληφθεί για παράνομη είσοδο στις ΗΠΑ. Αυτή η πολιτική έχει καταδικαστεί από τους Δημοκρατικούς, προκαλεί, ωστόσο δυσφορία, και στους κόλπους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης