Συνάντηση Τραμπ-Κιμ: «Νεκρή ζώνη» ο εναέριος χώρος της Σιγκαπούρης για λόγους ασφαλείας

Συνάντηση Τραμπ-Κιμ: «Νεκρή ζώνη» ο εναέριος χώρος της Σιγκαπούρης για λόγους ασφαλείας

ΝΟΤΑΜ για τις 11, 12 και 13 Ιουνίου - Σε συναγερμό και η Paya Lebar Air Base, προκειμένου να επέμβει η αμερικανική αεροπορία σε περίπτωση που κινδυνεύσει ο Αμερικανός πρόεδρος

sin07
«Νεκρή ζώνη» στον εναέριο χώρο της Σιγκαπούρης δημιουργούν οι αρχές ασφαλείας της χώρας, ενόψει της συνάντησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, στις 12 Ιουνίου.

Οι αρχές της Σιγκαπούρης εξέδωσαν ΝΟΤΑΜ, σύμφωνα με την οποία στις 11, 12 και 13 Ιουνίου θα δεσμεύονται για όση ώρα κρίνεται απαραίτητο μεγάλες περιοχές του εναέριου χώρου, ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής μεταφορά και μετακίνηση των δύο ηγετών.

Όσα αεροσκάφη θα προσέρχονται στο Singapore Changi Airport, θα αλλάζουν το πρόγραμμά τους και θα οδηγούνται σε άλλους προορισμούς ή σε άλλα αεροδρόμια προσωρινά, έως ότου απελευθερωθεί ο εναέριος χώρος, για λόγους «εθνικής ασφάλειας».

Άλλη οδηγία, προέτρεψε τις αεροπορικές εταιρείες να αποφεύγουν τον εναέριο χώρο πάνω από τη στρατιωτική βάση Paya Lebar, καθώς οι αμερικανικές δυνάμεις θα βρίσκονται σε κατάσταση υψίστου συναγερμού, προκειμένου να επέμβουν αν κινδυνεύσει το Air Force 1.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης