Επόμενο εμπόδιο στο Brexit η... φέτα!

feta-varili-new

Νέο αγκάθι στις διαπραγματεύσεις η απαίτηση των Βρυξελλών να υιοθετήσει το Λονδίνο νομοθεσία ανάλογη με αυτή της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης

Η φέτα, το ζαμπόν από την Πάρμα, το γαλλικό κονιάκ και οι μπύρες του Βελγίου φαίνεται ότι αποτελούν το τελευταίο εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις της ΕΕ με τη Βρετανία για το Brexit.

Κι αυτό γιατί οι Βρυξέλλες απαιτούν από το Λονδίνο να υιοθετήσει μια νομοθεσία στη λογική της προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης που ισχύει στη Γηραιά Ήπειρο και προστατεύει από την αντιγραφή χιλιάδες φαγητά και ποτά.

Ο διαπραγματευτής της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ τόνισε ότι οι γεωγραφικές ενδείξεις είναι ένα από τα θέματα που θα πρέπει να λυθούν πριν να υπάρξει μια συμφωνία για Brexit, συμπεριλαμβανομένης της μεταβατικής περιόδου διάρκειας 21 μηνών.

Σύμφωνα με ευρωπαίο διπλωμάτη το θέμα της προστασίας της ταυτότητας φαγητών και ποτών φαίνεται ότι «εξελίσσεται σε άλλο ένα δύσκολο θέμα στο οποίο η Μεγάλη Βρετανία δεν έχει ξεκάθαρη θέση.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καμία ένδειξη για το αν προτίθενται να παρέχουν αυτή την προστασία στην αγορά τους μετά το Brexit» πρόσθεσε ο ίδιος διπλωμάτης, σύμφωνα με τον Guardian.

Όπως τονίζεται στο ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας, διπλωμάτες από τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ελλάδα, τις χώρες, δηλαδή, που έχουν χιλιάδες προϊόντα υπό την «ομπρέλα» των ΠΟΠ, πιέζουν για αποτελέσματα τους διαπραγματευτές. «Μην υποτιμάτε την ευαισθησία πίσω από τέτοια ζητήματα» πρόσθεσε ο Ευρωπαίος υψηλόβαθμος διπλωμάτης.

Στην κατηγορία των ΠΟΠ περιλαμβάνονται περισσότερα από 3.300 προϊόντα. Με αυτή τη νομοθεσία οι Βρετανοί δεν μπορούν να αποκαλούν σαμπάνια το ανθρακούχο κρασί και οι Δανοί φέτα το λευκό τυρί τους.

ΣΧΟΛΙΑ (5)

kyriakos

Αν φύγουν χωρίς συμφωνία, θ' αρχίσουν τις αθώες πουστιες και θα αντιγράψουν τα πάντα. Απλά θα βρουν πουστοδικαιολογιες του τύπου "αρμεγουμε τη γίδα μέρα τις 17:00 κι αυτό κάνει τη δική μας φέτα διαφορετική από την δική σας."

ΠΟΠΑΥ

Εναλλακτικά ονόματα Άνω Φέτα, GORAFETA, Νέα Φέτα ή NOVAFETA.

Αυτή είναι η Δύναμη

Της Ελλάδας μας.Κλονιζεται η Αγγλία και η οικονομία της Από την ΦΕΤΑ

@Αυτή είναι η Δύναμη

Όταν είναι κανείς χαζός και δεν καταλαβαίνει το ρίχνει στο ηλίθιο καλαμπούρι... Η Ε.Ε. έχει θεσπίσει την εμπορική προστασία ορισμένων τοπικών προιόντων, μεταξύ αυτών και τη δική μας φέτα. Αυτό προσπαθεί και τώρα με τις διαπραγματεύσεις. Να προστατεύσει το ΔΙΚΟ σου προιόν! ΞΥΠΝΑ!

τσιου

Μην προσπαθείς να μάθεις το γουρούνι να τραγουδά, χάνεις τον καιρό σου και ενοχλείς και το γουρούνι...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

parkland-survivor-ena

Και οι δύο νέοι υπέφεραν από μετατραυματικό σοκ, αφού πριν από ένα χρόνο περιπου, ένας νέος είχε εισβάλει με ημιαυτόματο στο σχολείο τους σκοτώνοντας δεκατέσσερις συμμαθητές τους τρεις εργαζόμενους