Ο Μακρόν επιθυμεί «στρατηγικό, ιστορικό διάλογο» με τον Πούτιν

macron_putin_1

Αντικείμενο του διαλόγου θα είναι η σύνδεση της Ρωσίας με την Ευρώπη – Η Ρωσία είναι τμήμα της Ευρώπης αν και «σχεδόν ποτέ δεν γνώρισε τη δημοκρατία στην οποία ζούμε»

Την πρόθεσή του να αναπτύξει έναν «στρατηγικό και ιστορικό» διάλογο με τον Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, επισημαίνοντας πάντως ότι δεν θα επιτρέψει ποτέ ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας του.

«Θέλω να έχω έναν στρατηγικό και ιστορικό διάλογο με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, που θα συνδέει τη Ρωσία με την Ευρώπη και δεν θα επιτρέπει η Ρωσία να απομακρύνεται», δήλωσε ο Μακρόν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Journal du Dimanche, ενόψει της επίσκεψής του στη Ρωσία στις 24-25 Μαΐου.

Σύμφωνα με τον Μακρόν, η Ρωσία αποτελεί τμήμα της Ευρώπης, αν και «σχεδόν ποτέ δεν γνώρισε τη δημοκρατία στην οποία ζούμε».

Μιλώντας για την ανάμειξη τρίτων χωρών στα εσωτερικά ζητήματα της Γαλλίας, ο Μακρόν επισήμανε ότι το Παρίσι «δεν θα επιτρέψει να γίνουν τέτοιες απόπειρες».

Επίσης, ο γάλλος πρόεδρος υποστήριξε ότι η ρωσική προπαγάνδα έχει μειώσει την έντασή της, όπως επίσης κι ότι «ο ειλικρινής διάλογός μας για τη Συρία μάς επέτρεψε να περάσουμε μηνύματα στο συριακό καθεστώς».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

syria-refugee-thumb-large

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι ανήκουν σε οικογένειες ξένων ανδρών τζιχαντιστών και οι χώρες προέλευσης τους έχουν μπλοκάρει την επιστροφή τους επικαλούμενες φόβους εθνικής ασφάλειας

roma

Η Βιρτζίνια Ράτζι δήλωσε πως θέλει «να διαγράψει τα ονόματα δρόμων που ντροπιάζουν τη χώρα» - Πολιτικοί του Κινήματος Πέντε Αστέρων, από το οποίο προέρχεται η δήμαρχος, δεν έχουν καταδικάσει το φασιστικό παρελθόν της Ιταλίας

1