Ουγγαρία: Ο ηγέτης του εθνικιστικού Γιόμπικ παραιτείται μετά τη βαριά ήττα στις εκλογές

Ουγγαρία: Ο ηγέτης του εθνικιστικού Γιόμπικ παραιτείται μετά τη βαριά ήττα στις εκλογές

«Ο στόχος του Γιόμπικ, να κερδίσει τις εκλογές και να φέρει την αλλαγή της κυβέρνησης, δεν επιτεύχθηκε», τόνισε ο Βόνα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά τα μεσάνυχτα. «Το Φίντες νίκησε. Νίκησε ξανά»

gabor-vona
Το δεξιό, εθνικιστικό κόμμα Γιόμπικ κατέλαβε τη δεύτερη θέση συγκεντρώνοντας μόλις το 26% των ψήφων στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στην Ουγγαρία, στις οποίες κατήγαγε καθαρή νίκη το κυβερνών κόμμα Φίντες, αποτέλεσμα το οποίο εξώθησε τον Γκάμπορ Βόνα, τον ηγέτη του Γιόμπικ, να υποβάλει την παραίτησή του.

«Ο στόχος του Γιόμπικ, να κερδίσει τις εκλογές και να φέρει την αλλαγή της κυβέρνησης, δεν επιτεύχθηκε», τόνισε ο Βόνα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά τα μεσάνυχτα. «Το Φίντες νίκησε. Νίκησε ξανά».

«Υποβάλω την παραίτησή μου. Αύριο το απόγευμα, η ηγεσία του Γιόμπικ θα καταρτίσει σχεδιασμούς για τα μελλοντικά καθήκοντα (...). Θα θέλαμε αυτή η υψηλή συμμετοχή να φέρει διαφορετικό αποτέλεσμα, αλλά αυτό αποφάσισε ο λαός», πρόσθεσε ο Βόνα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης