Γαλλία: Εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν από την καταιγίδα Eleanor – Σοβαρά οι τέσσερις
Η πυροσβεστική έχει επέμβει σε 3.500 περιπτώσεις
Τεράστια προβλήματα έχει προκαλέσει η καταιγίδα Eleanor, που πλήττει από το πρωί τη Γαλλία.
Λόγω της κακοκαιρίας, εννέα άτομα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τα τέσσερα σοβαρά. Σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό που δημοσιοποίησε το μεσημέρι η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, η πυροσβεστική επενέβη σχεδόν σε 3.500 περιπτώσεις.
«Οι τέσσερις που έχουν τραυματιστεί σοβαρά είναι ένας άνδρας που έπεσε από τη στέγη του σπιτιού του στο Σεν-ε-Μαρν, μια γυναίκα που έπεσε πάνω της ένας όγκος από μπετόν στον Άνω Ρήνο, ένας μοτοσικλετιστής που έπεσε πάνω σε ένα δέντρο στο Έουρ-ε-Λουάρ και ένα ακόμη πρόσωπο που τραυματίστηκε όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό του στην Εσόν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αντισυνταγματάρχης Μισέλ Μπερνιέ.
Η κλιματική αλλαγή δεν είναι πια μια μακρινή και αφηρημένη έννοια. Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, που αγγίζει την καθημερινότητα κάθε νοικοκυριού – από το κόστος της ενέργειας, μέχρι την ασφάλεια της κατοικίας και της υγείας των μελών της οικογένειας.