δήλωσε σήμερα σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να σταματήσει τις ενταξιακές συνομιλίες με την
Τουρκία εξαιτίας των παραβιάσεων των ανθρώπινων δικαιωμάτων στις οποίες προβαίνει η Άγκυρα.
Κλείσιμο
«Δεν μπορούμε να διεξάγουμε ενταξιακές διαπραγματεύσεις με μια χώρα που παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα, που παραβιάζει την ελευθερία του Τύπου, που στέλνει πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη φυλακή χωρίς κανέναν σαφή λόγο», δήλωσε ο Γκάμπριελ στον ραδιοσταθμό SWR.
Ο Γκάμπριελ πρόσθεσε πως η ΕΕ θα μπορούσε να αναπτύξει μια «νέα μορφή συνεργασίας» στη διάρκεια των συζητήσεων για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ένωση και πως αυτό το μοντέλο θα μπορούσε επίσης να αποτελέσει ένα σχεδιάγραμμα για άλλες χώρες όπως η Τουρκία.
Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο κεντροαριστερός διεκδικητής της καγκελαρίας Μάρτιν Σουλτς δήλωσαν αμφότεροι στη διάρκεια της τηλεμαχίας τους μερικές εβδομάδες πριν από τις γερμανικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου ότι θα επιδιώξουν τον τερματισμό των ενταξιακών συνομιλιών της Τουρκίας με την ΕΕ.
Οι «Ημέρες ART/ TECH by COSMOTE TELEKOM» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με δωρεάν είσοδο και δράσεις για όλους, είναι μια γιορτή τέχνης και τεχνολογίας που προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να συνδημιουργήσουν και να πειραματιστούν μέσα από μία σειρά καινοτόμων διαδραστικών εμπειριών
Το Πανεπιστήμιο Keele παρουσιάζει τη νέα επιστημονική ημερίδα του θεσμού Reflections, με τίτλο «Από το Έγκλημα στο Δικαστήριο: Η Επιστήμη στην Υπηρεσία της Δικαιοσύνης»