«Η Τουρκία για κάποιο καιρό μετακινείται με τεράστια βήματα μακριά από την ΕΕ, οι δημοσιογράφοι ανήκουν στα Μέσα τους και όχι στη φυλακή, επιτέλους κάνω έκκληση στη Τουρκία να ελευθερώσει τους δημοσιογράφους τους δικούς μας και όλους τους άλλους», είπε ο πρόεδρος Γιούνκερ.
Παράλληλα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ συμπλήρωσε πως δεν νοείται ένα κράτος να αποκαλεί την ΕΕ “φασίστες” και “ναζιστές” και να θέλει να γίνει μέλος της, διερωτώμενος μάλιστα αν υπάρχει προμελετημένο σχέδιο, να τορπιλίζονται από επιτήδειους οι συνομιλίες με την ΕΕ, προσβάλλοντας και λοιδορώντας και έπειτα να κατηγορείται η ΕΕ για μη πρόοδο της ένταξης της Τουρκίας.
«Η Ευρώπη είναι μια ήπειρος ώριμων δημοκρατιών και όσοι μας προσβάλουν καίνε γέφυρες», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Γιούνκερ.
Πάντως δεν έκλεισε τη πόρτα πλήρως λέγοντας πως η χείρα της ΕΕ είναι απλωμένη στον Τούρκο πολίτη και σε όποιον Τούρκο θέλει να συνεργαστεί μαζί μας και μοιράζεται τις ίδιες αξίες.
Η ομιλία του Προέδρου Γιούνκερ για τη κατάσταση της Ένωσης γίνεται μια φορά το χρόνο, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο. Κύρια θέματα της φετινής είναι το εμπόριο της ΕΕ, η μετανάστευση, το σκάνδαλο των αυτοκινητοβιομηχανιών, η κλιματική αλλαγή και η προστασία των δεδομένων των πολιτών στο διαδίκτυο.
Παράλληλα ο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ παρουσιάζει και το όραμα του για τη κατάσταση που πρέπει να έχει η Ένωση και τις προτεραιότητες της ως το 2025.
H κορυφαία Νομική Σχολή, που συγκαταλέγεται στις Top 100 παγκοσμίως για τις διεθνείς προοπτικές της, υποδέχεται τους πρώτους φοιτητές της στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2026, εγκαινιάζοντας ένα νέο, διεθνές μοντέλο σπουδών.
Με καταστήματα σε δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς, περισσότερες επιλογές και υπηρεσίες που κάνουν την καθημερινότητα των διακοπών πιο εύκολη, η ΑΒ βρίσκεται εκεί όπου τη χρειαζόμαστε.
Οι μεγάλες καλοκαιρινές εκπτώσεις της La Vie en Rose είναι η κατάλληλη αφορμή για να ανανεώσουμε τη ρουτίνα περιποίησης με ελληνικά καλλυντικά που προστατεύουν, ενυδατώνουν και χαρίζουν λάμψη από την κορυφή έως τα νύχια.