Ομολόγησε ο Δανός πολυεκατομμυριούχος: «Η δημοσιογράφος σκοτώθηκε στο υποβρύχιό μου»
Ο Πέτερ Μάντσεν, στον οποίο έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για φόνο εξ’ αμελείας, ομολόγησε ότι πόντισε το πτώμα της νεαρής δημοσιογράφου σε τοποθεσία που παραμένει αδιευκρίνιστη - Χτενίζουν την περιοχή οι αρχές για τον εντοπισμό της
Φως στο μυστήριο της εξαφάνισης της Σουηδής δημοσιογράφου Κιμ Βαλ φαίνεται ότι ρίχνει η ομολογία του ιδιοκτήτη του υποβρυχίου, στο οποίο βρισκόταν, Πέτερ Μάντσεν.
Σύμφωνα με την αστυνομία της Κοπεγχάγης η δημοσιογράφος σκοτώθηκε σε δυστύχημα πάνω στο υποβρύχιο του Δανού εφευρέτη, ο οποίος ομολόγησε ότι έριξε το πτώμα της στη θάλασσα. Στον Μάντσεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για φόνο εξ’ αμελείας.
«Ο κατηγορούμενος είπε στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές ότι συνέβεη ένα δυστύχημα στο υποβρύχιό του και το οποίο προκάλεσε το θάνατο της Κιμ Βαλ και στη συνέχεια πόντισε το πτώμα της σε αδιευκρίνιστη τοποθεσία στον Κόλπο του Køge, νότια της Κοπεγχάγης», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η αστυνομία.
Πρόσθεσε δε ότι οι απαγγελθείσες κατηγορίες ισχύουν, ενώ δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες για τις έρευνες της υπόθεσης.
Κλείσιμο
Οι σουηδικές και δανέζικες αρχές έχουν χαρτογραφήσει λεπτομερώς την πορεία που διέγραψε το υποβρύχιο «Ναυτίλος» του Μάντσεν στα στενά Öresund και τον Κόλπο Køge, το βράδυ της 11ης Αυγούστου, οπότε και εξαφανίστηκε, μέχρι να εντοπιστεί ξανά το πρωί της επόμενης ημέρας.
Οι έρευνες για το πτώμα της δημοσιογράφου συνεχίζονται από τις αστυνομικές αρχές και των δύο χωρών.
Δύτες από την δανέζικη πλευρά άρχισαν τις έρευνες την περασμένη Παρακευή «χτενίζοντας» την περιοχή σύμφωνα με την χαρτογραφημένη πορεία. Το σαββατοκύριακο μάλιστα στις έρευνες συνέδραμαν και από αέρος ελικόπτερα, καθώς επίσης σόναρ και σκάφη χωρίς μέχρι στιγμής κάποιο αποτέλεσμα.
Στον "Ναυτίλο", που με μήκος 18 μέτρα ήταν το μεγαλύτερο ιδιωτικό υποβρύχιο όταν ναυπηγήθηκε πριν από εννέα χρόνια, επέβαιναν δύο πρόσωπα: ο ιδιοκτήτης του, Πέτερ Μάντσεν και η δημοσιογράφος.
Το υποβρύχιο εντοπίστηκε τελικά σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από την Κοπεγχάγη αλλά λίγο πριν το μεσημέρι της Παρασκευής βυθίστηκε ξαφνικά.
Ο Μάντσεν διασώθηκε αλλά δεν βρέθηκε ούτε ίχνος της 30χρονης Κιμ Βαλ η οποία, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, είχε αναλάβει να γράψει ένα άρθρο για τον εφευρέτη κατασκευαστή του υποβρυχίου.
Η Seneca Medical Group κατέκτησε 11 βραβεία στα Medical Beauty Awards 2025, σταθερή στη δέσμευσή της για παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών μεταμόσχευσης μαλλιών
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.
Διαθέσιμο από την Παρασκευή 5/12 έως και την Τετάρτη 7/1, με 4 καθημερινές back-2-back προβολές ταινιών - Με πάνω από 130 ταινίες για όλη την οικογένεια και περισσότερες από 25 ταινίες σε Α’ τηλεοπτική προβολή