ΗΠΑ: Ο Πάπας επισκέπτεται τις ΗΠΑ μέσα σε ένα απλό... Φιατάκι

ΗΠΑ: Ο Πάπας επισκέπτεται τις ΗΠΑ μέσα σε ένα απλό... Φιατάκι

Περιτριγυρισμένος από τεράστιες αμερικάνικες θωρακισμένες λιμουζίνες, ο Πάπας αρκέστηκε σε ένα μικρό Fiat 500 L για την πρώτη του επίσκεψη στις ΗΠΑ

ΗΠΑ: Ο Πάπας επισκέπτεται τις ΗΠΑ μέσα σε ένα απλό... Φιατάκι
Πρόκειται σίγουρα για ένα διαφορετικό Πάπα από όλους τους άλλους. Και φροντίζει να το δείχνει σε κάθε του δραστηριότητα. Όπως και αυτή τη φορά, στην επίσκεψή του στις ΗΠΑ, όπου η επιλογή του στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί κατά τις μετακινήσεις του δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ταπεινό Fiat 500L. 

Η εικόνα ανάμεσα στα τεράστια θωρακισμένα τζιπ της ασφάλειάς του έχει προκαλέσει δεκάδες θετικά σχόλια σε όλον τον κόσμο, με τα περισσότερα να αναφέρονται στην ταπεινότητα και την επαφή του Πάπα με την πραγματικότητα. Κερδίζοντας μάλιστα πολλούς θαυμαστές στα social media -ιδίως νέους- που βρίσκουν σ' αυτόν τον ιδιαίτερο Πάπα ένα αληθινό σύμβολο μιας νέας εποχής για την Καθολική Εκκλησία.



Ο 78χρονος Πάπας αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει μία από τις πολλές θωρακισμένες λιμουζίνες που είχαν διατεθεί για τις μετακινήσεις τους, ανάμεσα και το 1 εκατομμυρίου δολαρίων αυτοκίνητο του Ομπάμα με την ονομασία «Τhe Beast («Το Τέρας»), την γιγαντιαία Κάντιλακ που είναι αδιαπέραστη από βόμβες και έχει θωράκιση... 8 ιντσών (πέρα από όλα τα άλλα ηλεκτρονικά συστήματα με τα οποία είναι εφοδιασμένη). Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μάλιστα με μήκος 6 μέτρα και βάρος 8 τόνους, έχει μεταξύ άλλων και ειδική διάταξη για παραχή οξυγόνου, σε περίπτωση επίθεσης με χημικά όπλα.
Κλείσιμο



Η επιλογή ενός απλού Fiat από τον Πάπα είναι μία ακόμα ένδειξη της αντίθεσής του στον καταναλωτισμό και στα εξάρτηση από τα υλικά αγαθά, και την προσήλωσή του στις ανάγκες των φτωχών, όπως υποστηρίζει σε δηλώσεις και κυρήγματα που κάνει σε όλον τον κόσμο.



Κάτι που φαίνεται και από τις επιλογές του εκτός από τα αυτοκίνητα, καθώς ζει στον ξενώνα του Βατικανού και όχι στο πολυτελές παπικό διαμέρισμα όπως ο προκάτοχός του Βενέδικτος (ο οποίος μάλιστα αγαπούσε πολύ τα ακριβά γερμανικά αυτοκίνητα).



Πολλοί βλέπουν την επιλογή του Πάπα και ένα μήνυμα για την κλιματική αλλαγή, κάτι που θα αποτελέσει και κύριο στοιχείο της ομιλίας του στα Ηνωμένα Έθνη. 



Η πινακίδα του αυτοκινήτου του έχει τα χαρκτηριστικά SCV 1 που σημαίνει Status Civitatis Vaticanae 1, που σημαίνει στα λατινικά Κράτος του Βατικανού. Ενώ αποτέλεσε και πρώτης τάξεως διαφήμιση για την Ιταλική φίρμα στην Αμερική όπου μαζί με την Chrysler προσπαθούν από κοινού να σταθούν σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον της αγοράς των ΗΠΑ. 

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πάπας Φραγκίσκος κάνει μια τέτοια κίνηση, καθώς στην επίσκεψή του στην Νότια Κορέα ;ένα χρόνο πριν δεν είχε διστάσει να χρησιμοποιήσει για αυτοκίνητο των μετακινήσεων ένα εξίσου μικρό κορεάτικο μοντέλο, το Kia Soul.











Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης