
Δεν είναι τυχαίο που ο Τσίπρας σταμάτησε να μιλάει για "Συμμαχία του Νότου" και δεν είναι καθόλου τυχαίο που η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Πορτογαλία δεν θέλουν να καμία σχέση με την τοξική Ελλάδα και τους αριστερούς παπατζήδες της.
οι ιρλανδοι ξεχρεωσαν,οι πορτογαλοι ξεχρεωνουν,ο ελληναρας μενει μονος κα ι ερημος με το χερι απλομενο σαν τον ζητιανο..φτωχοι οι πορτογαλοι,αλλα υπερηφανος λαος με πεισμα,εχτισαν μια ολοκληρη αυτοκρατορια,κατελαβαν τη μιση αφρικη κα τη βραζιλια και εδωσαν τον πολιτισμο τους οταν η ελλαδα ηταν μια ασημαντη τουρκικη επαρχια..ετσι εξηγειται η διαφορα στη νοοτροπια των 2 λαων..
Ναι αποπληρώνει. Πως όμως ? Παίρνει τα δάνεια απο την ΕΚΤ μέσω QE και τα δινει στο Δ.Ν.Τ. Κάπως σαν να παίρνεις δάνειο απο τη μια πιστωτική για να ξεχρεώσεις την άλλη. Απλά είπαμε, Είστε ζώα και οτι σας δώσουν το τρώτε. Δεν φταίτε εσείς.
Εκτός από αναιδής είσαι και απίστευτα άσχετος ή απλά βαλτός! Θα σε αποκαλούσα "ζώο" όπως το έκανες εσύ, αλλά προφανώς αγράμματε βλακάκο θα προσβάλλω τα ζώα αν το κάνω. Άντε, συνέχισε να γράφεις σαχλίτσες τώρα μήπως και πάρεις το μεροκάματο!
Όποιος δεν έχει συναντήσει καν στη ζωή του Πορτογάλο (ξέρω πως πολλοί Έλληνες δεν έχουν) ας μην έχει άποψη.. Πριν φύγει ο Σαμαράς παρόμοιες αστείες ειδήσεις κυκλοφορούσαν και για μας στο εξωτερικό. "Η Ελλάδα καλυτερεύει". "Η Ελλάδα πέτυχε πλεόνασμα". "Προσβλέπει σύντομα σε ανάπτυξη η Ελλάδα". Οι γνωστές παπάτζες.. Αυτή τη στιγμή κάποιοι Πορτογάλοι σε πορτογαλέζικο site που διαβάζουν την είδηση "μουτζώνουν" την οθόνη του υπολογιστή και ειρωνεύονται τη κυβέρνησή τους και την κατάντια τους ακριβώς όπως κάναμε κι εμείς όταν ακούγαμε για πλεόνασμα.. Ακριβώς όμως!
και οι ιρλανδοι και οι κύπριοι όλοι μουτζώνονται που θα μπορούσαν να ναι σαν και μας να μην χαλάσουν τη βολεψή τους, να μην πάρουν μέτρα και να ζουν μια ζωή με δανεικά, α ρε αυτή είναι η αξιοπρέπειά σας? μας βρίζει όλη η ευρώπη αν δεν το χεις καταλάβει, όχι όλη η ευρώπη αλλά ο κόσμος όλος
Η κατάσταση στη Πορτογαλία είναι ακόμη άσχημη, αλλά δεν έγινε ποτέ χειρότερη από ο,τι ήταν στην Ελλάδα. Καταρχήν η ανεργία ποτέ δεν έφθασε το 28%. Δεν έσπασε εκεί καν το φράγμα του 15%. Η Πορτογαλία ξεκίνησε από πολύ χαμηλότερο ποσοστό δημοσίου χρέους ως προς το ΑΕΠ και επιπλεόν δέν έδινε ποτε το 4-5% του ΑΕΠ τής ! για εξοπλισμούς. Δεν έχασε το ένα τρίτο του ΑΕΠ της, αλλά κάπου 10% του ΑΕΠ μόνο. Και επιπλέον εκεί δεν είχαν Σαμαρά να πνίγει την οικονομια στους φόρους, σημαντικό και αυτό.
Το 28% είναι πλασματικό νούμερο που απέχει πολύ από την πραγματικότητα λόγο παράνομης εργασίας χωρίς ασφαλιστικά ταμεία, να κοιτάς και τις δυο όψεις του νομίσματος και όσο για τον Σαμαρά που δεν τον παω καθόλου έβαλε επιπλέον φόρους όχι από βίτσιο αλλα γιατί δεν κατάφερε να εφαρμόσει τα μετρα του μνημονίου και για να πιάσει τους στόχους χρειάστηκε να παρει επιπλέον μετρα.
Μπράβο στους πορτογάλους, διδάσκουν αξιοπρέπεια. Εκεί φαίνεται δεν έχουν πολιτικούς να ψάχνουν λεφτά να μοιράσουν στην εκλογική τους πελατία, δεη, ερτ, καθαρίστριες με μισθούς καθηγητή πανεπιστημίου κλπ, ούτε δεν πληρώνω και κρατάω τα λεφτά για μεζονέτα στα βριλήσσια και διακοπές στη μύκονο. Θα μείνουμε και τυπικά οι μοναδικοί ζήτουλες στην Ευρώπη να ζητάμε δανεικά και αγύριστα. Μακάρι να επανέλθει κάποια στιγμή η αξιοπρέπεια και η λογική και στην χώρα μας.
κατσε να δεις στις εκλογες που θα πανε ολοι αυτοι οι σοβαροι πολιτικοι της πορτογαλιας,της ισπανιας,της γαλλιας κλπ,ετσι ελεγαν εξω και για εμας παραμυθια,οτι αρχησαν βιαιες εξωσεις φυσικα εκει δε το κλει κανεις.συντομα στα τσακιδια και αυτοι μαζι με το σαμαροβενιζελο :-) :-)
Γερμανοτσολιάδες, προσκυνημένοι. Μόνο εμείς είμαστε αξιοπρεπείς γιαυτό πρέπει να μας πληρώσετε για να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική μας κρίση ξεκινώντας από τους αγωνιστές της ΔΕΗ.