Χαμενεΐ: Το Ιράν δε συνεργάζεται με τις ΗΠΑ κατά των τζιχαντιστών

Χαμενεΐ: Το Ιράν δε συνεργάζεται με τις ΗΠΑ κατά των τζιχαντιστών

«Είπα “όχι” γιατί (οι Αμερικανοί) έχουν βρώμικα χέρια», δήλωσε ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης αγιατολάχ Χαμενεΐ

 

Χαμενεΐ: Το Ιράν δε συνεργάζεται με τις ΗΠΑ κατά των τζιχαντιστών

Την ώρα που η διεθνής κοινότητα πραγματοποιεί διάσκεψη στο Παρίσι για την αναζήτηση τρόπων αντιμετώπισης της απειλής του Ισλαμικού Κράτους, χωρίς την παρουσία του Ιράν, ο Ιρανός ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης Αγιατολάχ Χαμενεΐ, αρνείται τη συνεργασία με τις ΗΠΑ κατά των εξτρεμιστών.

Κλείσιμο

«Από την αρχή, οι ΗΠΑ ζήτησαν μέσω του πρεσβευτή τους στο Ιράκ αν θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε μαζί τους κατά του Ισλαμικού Κράτους», δήλωσε ο Χαμενεΐ σε ανακοίνωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα του.

«Είπα “όχι”, γιατί έχουν βρώμικα χέρια», τόνισε και πρόσθεσε πως ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, ζήτησε προσωπικά από τον Ιρανό ομόλογό του, Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ, να συνεργαστούν οι δύο πλευρές και ο τελευταίος αρνήθηκε.

Ο αγιατολάχ κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι αναζητά αφορμή «να κάνει στο Ιράκ και στη Συρία ακριβώς ό,τι έκανε στο Πακιστάν, να βομβαρδίσει οπουδήποτε χωρίς δικαίωμα».

Την ίδια στιγμή, ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Χοσείν Αμίρ Αμπντολαχιάν, δήλωσε πως ο καλύτερος τρόπος για να καταπολεμηθεί το ΙΚ και η τρομοκρατία στην περιοχή είναι η ενίσχυση των κυβερνήσεων του Ιράκ και της Συρίας, οι οποίες, όπως είπε, έχουν εμπλακεί σε έναν σημαντικό αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Νωρίτερα, η Ουάσιγκτον είχε ζητήσει τη βοήθεια όλων των κρατών της περιοχής ώστε να αντιμετωπιστεί η απειλή των εξτρεμιστών, ωστόσο, λίγες ημέρες αργότερα ο Κέρι απέκλεισε οποιαδήποτε συνεργασία με την Τεχεράνη.

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης