Στους -42 το θερμόμετρο στον Καναδά

Στους -42 το θερμόμετρο στον Καναδά

Η θερμοκρασία στη Νέα Υόρκη άγγιξε τους -18 - Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη χιονοθύελλα «Ηρακλή»- Δείτε τις φωτογραφίες

Στους -42 το θερμόμετρο στον Καναδά

Σοβαρά προβλήματα και νεκρούς άφησε στο πέρασμά της η χιονοθύελλα «Ηρακλής» που έπληξε τις ανατολικές ΗΠΑ, προκαλώντας χάος σε αεροδρόμια και δρόμους, την ώρα που οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για «πολική δίνη».

Η θερμοκρασία στη Νέα Υόρκη άγγιξε τους -18, ενώ έχουν επιστρατευθεί εκχιονιστικά μηχανήματα για να ανοίξουν τους δρόμους που έχουν καλυφθεί από το χιόνι.

Στο μεταξύ δεκάδες σχολεία έχουν κλείσει, εκατοντάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί, ενώ τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από αυτοκινητιστικά ατυχήματα εξαιτίας της ολισθηρότητας του δρόμου, αλλά και από το σφοδρό κρύο.

«Εκτεθειμένο δέρμα μπορεί να παγώσει μέσα σε μόλις πέντε λεπτά όταν πνέουν ψυχροί άνεμοι», επισημαίνει η μετεωρολογική υπηρεσία της Μινεσότα καλώντας τους πολίτες να μην πραγματοποιούν άσκοπες μετακινήσεις.

Κλείσιμο

Την ίδια ώρα, σημειώνεται πως ανάλογες θερμοκρασίες δεν καταγράφονται εδώ και 20 χρόνια, ενώ η κακοκαιρία αναμένεται να διατηρηθεί και τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα, στον Καναδά οι θερμοκρασίες είναι πολικές, με το θερμόμετρο να αγγίζει τους -42 βαθμούς. Εξαιτίας του ψύχους, μάλιστα, σημειώθηκαν βραχυκυκλώματα με αποτέλεσμα να βυθιστούν στο σκοτάδι ολόκληρες περιοχές.

Δείτε τις φωτογραφίες


























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης