Στρατιωτική άσκηση ίσως ευθύνεται για την πύρινη λαίλαπα στην Αυστραλία

Στρατιωτική άσκηση ίσως ευθύνεται για την πύρινη λαίλαπα στην Αυστραλία

Δείτε συγκλονιστικές φωτογραφίες 

Στρατιωτική άσκηση ίσως ευθύνεται για την πύρινη λαίλαπα στην Αυστραλία
Το ενδεχόμενο οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Αυστραλία να προκλήθηκαν από τη χρήση πυρομαχικών στη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης ερευνούν οι αρχές της χώρας.

Ο μέχρι τώρα απολογισμός είναι τραγικός, καθώς ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του, τουλάχιστον 200 σπίτια έχουν καταστραφεί, ενώ τεράστιες δασικές εκτάσεις έχουν γίνει στάχτη.

Σύμφωνα με το BBC, η πρώτη φωτιά -που προκάλεσε την πύρινη λαίλαπα- εκδηλώθηκε στην περιοχή Λίθγκοου, στα Γαλάζια Όρη, όπου εδρεύει στρατιωτική βάση. Την ημέρα που ξέσπασε η φωτιά, στην περιοχή διεξαγόταν στρατιωτική άσκηση. Το υπουργείο Άμυνας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι ερευνά εάν τα δύο περιστατικά συνδέονται μεταξύ τους.    

Κλείσιμο
Σύμφωνα με ρεπορτάζ ένας έξαλλος δήμαρχος μιας περιοχής που επλήγη σε μεγάλο βαθμό από τις δασικές πυρκαγιές της Αυστραλίας ζητά άμεσα απαντήσεις, αναφορικά με τις στρατιωτικές ασκήσεις.  

Αυστραλοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι η μάχη με τις φλόγες μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες, παρόλο που στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος από 1.500 πυροσβέστες, αλλά και ισχυρές εναέριες δυνάμεις.























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης