Ομπάμα: Η συμφωνία για τη Συρία πρέπει να είναι «επαληθεύσιμη και εκτελεστή»
Ο Ομπάμα έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά τις συνομιλίες στο Οβάλ γραφείο με τον εμίρη του Κουβέιτ, τον Σάμπαχ αλ Άχμαντ αλ Τζάμπερ αλ Σάμπαχ.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι ελπίζει οι συνομιλίες για το σχέδιο το οποίο προβλέπει να τεθούν υπό διεθνή έλεγχο και να καταστραφούν τα συριακά χημικά όπλα να στεφθούν από επιτυχία, τόνισε όμως ότι θα επιμείνει η όποια συμφωνία να είναι "επαληθεύσιμη και εκτελεστή".
Ο Ομπάμα έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά τις συνομιλίες στο Οβάλ γραφείο με τον εμίρη του Κουβέιτ, τον Σάμπαχ αλ Άχμαντ αλ Τζάμπερ αλ Σάμπαχ.
"Μοιράζομαι με τον εμίρη την ελπίδα ότι οι διαπραγματεύσεις τις οποίες διεξάγουν ο υπουργός Εξωτερικών (των ΗΠΑ, Τζον) Κέρι και ο υπουργός Εξωτερικών (της Ρωσίας, Σεργκέι) Λαβρόφ στη Γενεύη θα καρποφορήσουν", δήλωσε ο Ομπάμα.
"Αλλά επανέλαβα αυτό που έχω ήδη πει δημόσια, το οποίο είναι ότι η όποια συμφωνία χρειάζεται να είναι επαληθεύσιμη και εκτελεστή", πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ανέδειξε την πρότασή του για την καθιέρωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κοινωνικής Αφύπνισης για την Αναπηρία και Ανάπτυξης Συμπεριληπτικής Νοοτροπίας.