Ένας θυρωρός στην Αγία Πετρούπολη απέτρεψε μια τραγωδία, όταν έσωσε ένα επτάχρονο αγόρι που έπεσε από παράθυρο του έβδομου ορόφου πολυκατοικίας.
Το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου, περίπου στις 12:00 το μεσημέρι με τις πληροφορίες από το τοπικά μέσα να αναφέρουν ότι το παιδί βρισκόταν μόνο στο δωμάτιό του, ενώ η μητέρα του ήταν σε άλλο χώρο του διαμερίσματος. Όπως μετέδωσε το Fontanka, το παιδί είναι μαθητής δημοτικού με διαταραχή αυτιστικού φάσματος ενώ στο διαμέρισμα δεν υπήρχαν ειδικές κλειδαριές ασφαλείας στα παράθυρα.
Δείτε βίντεο με τη στιγμή της πτώσης
Πώς αποφεύχθηκε η τραγωδία
Γείτονας αντιλήφθηκε πρώτος τον κίνδυνο, βλέποντας το παιδί στο ανοιχτό παράθυρο, και κάλεσε σε βοήθεια. Μάρτυρες φώναζαν στο αγόρι να απομακρυνθεί, ωστόσο εκείνο πέρασε πάνω από το πλαίσιο και για λίγα δευτερόλεπτα κρεμόταν από το διαχωριστικό.
Ο θυρωρός, μετανάστης εργάτης από το Ουζμπεκιστάν, ονόματι Χαϊρουλά, έσπευσε στην αυλή και στάθηκε ακριβώς κάτω από το σημείο. Όταν το παιδί έπεσε με το κεφάλι προς τα κάτω, κατάφερε να το πιάσει και να απορροφήσει μεγάλο μέρος της πρόσκρουσης με το σώμα του. Στη συνέχεια, και οι δύο κατέληξαν στο έδαφος.
Κλείσιμο
Το αγόρι διακομίστηκε στο νοσοκομείο με τραυματισμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέστη κάταγμα στο πόδι, αλλά δεν φέρει σοβαρές βλάβες. Ο θυρωρός τραυματίστηκε επίσης και ενδέχεται να έχει κατάγματα στα πλευρά και τραυματισμό στο χέρι, χωρίς να υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για την κατάστασή του.
Η Toyota εξελίσσεται εδώ και 6 δεκαετίες μαζί με την ελληνική αγορά και τις ανάγκες των οδηγών, διαμορφώνοντας παράλληλα τη δική της πρόταση για το μέλλον της βιώσιμης αυτοκίνησης.
Η πρώτη παρουσία της ΕΚΟ, μέλος του Ομίλου HELLENiQ ENERGY, στην κορυφαία διεθνή έκθεση superyachts στο Μονακό ενισχύει περαιτέρω τη θέση της ως κορυφαίος προμηθευτής καυσίμων για το Marine και το yachting στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Δύο αρχηγοί που σήκωσαν τα μεγαλύτερα τρόπαια με τις Εθνικές τους ομάδες, δύο εμβληματικές μορφές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και μία ξεχωριστή συνάντηση στη Θεσσαλονίκη.