Την Τρίτη (23/12), το ηφαίστειοΚιλαουέαστη Χαβάη εξερράγη ξανά, εκτοξεύοντας λάβα σε μεγάλα ύψη.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Γεωλογική Υπηρεσία Ηνωμένων Πολιτειών (USGS), η λάβα έφτασε τα 420 μέτρα ύψος. Η δραστηριότητα αυτή, που καταγράφηκε ως "Επεισόδιο 39", διήρκεσε σχεδόν έξι ώρες και ολοκληρώθηκε στις 24 Δεκεμβρίου.
Το Κιλαουέα είναι από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο και η τρέχουσα περίοδος εκρήξεων διαρκεί ήδη περίπου έναν χρόνο, με τα επεισόδια να χωρίζονται από διάστημα λίγων ημερών.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.
Πώς η AI αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές μελετούν και προετοιμάζονται για τις εξετάσεις, με τον εκπαιδευτικό να παραμένει ο καθοριστικός παράγοντας της μαθησιακής εμπειρίας