«Δεν πρόκειται για μία σχέση με ένα πρόσωπο. Πρόκειται για μία σχέση μεταξύ της πόλης της Νέας Υόρκης και του Λευκού Οίκου», διαβεβαίωσε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας πως «τα συμφέροντά, ξεπερνούν οποιοδήποτε συγκεκριμένο πρόσωπο».
Ο Ζοχράν Μαμντάνι είναι ένας αποφασισμένος αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο κατηγορεί μεταξύ άλλων ότι υπερασπίζεται κατά προτεραιότητα τους πλέον εύπορους Αμερικανούς, ενώ εξελέγη με υποσχέσεις σχετικές με την αγοραστική δύναμη.
Ο πρόεδρος, από την πλευρά του, δεν έχει σταματήσει να αποκαλεί «κομμουνιστή» αυτόν τον αυτοαποκαλούμενο σοσιαλιστή, απειλώντας να «παγώσει» τα ομοσπονδιακά κονδύλια προς την πόλη.
Μια κάποια εκτόνωση μοιάζει, ωστόσο, να λαμβάνει χώρα τις τελευταίες ημέρες: η συνάντηση οργανώθηκε έπειτα από αίτημα του νέου δημάρχου και ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε από την αρχή θετικός, διαβεβαιώνοντας ακόμα και, πριν από λίγες ημέρες, ότι επιθυμεί «όλα να πάνε καλά στη Νέα Υόρκη».
«Συνάντησα πολλούς Νεοϋορκέζους που ψήφισαν τον πρόεδρο Τραμπ και μου είπαν πως το έκαναν λόγω της κρίσης του κόστους διαβίωσης», είπε επίσης ο Δημοκρατικός αιρετός.
Κλείσιμο
«Πρέπει να εξερευνήσουμε όλους τους τρόπους» που θα μπορούσαν να «καταστήσουν την πόλη μας πιο προσιτή», συνέχισε ο Μαμντάνι.
«Είμαι διατεθειμένος να πω ξεκάθαρα στον πρόεδρο Τραμπ ότι θα εργαστώ μαζί του σε κάθε πρόγραμμα που θα ωφελήσει τους Νεοϋορκέζους. Εάν ένα πρόγραμμα βλάψει τους Νεοϋορκέζους, θα είμαι επίσης ο πρώτος που θα το πει».
Μεταξύ των πρωταρχικών υποσχέσεων της προεκλογικής εκστρατείας του νέου δημάρχου, ηλικίας 34 ετών, βρίσκεται η αύξηση του αριθμού των κατοικιών με ελεγχόμενο ενοίκιο, των λεωφορείων και των δωρεάν παιδικών σταθμών.
Ο Ζοχράν Μαμντάμι εξελέγη δήμαρχος την 4η Νοεμβρίου με ποσοστό άνω του 50% των ψήφων έναντι των δύο αντιπάλων του, ένας εκ των οποίων ήταν ο Δημοκρατικός πρώην κυβερνήτης της πολιτείας Άντριου Κουόμο, στο πλαίσιο μιας εκλογικής αναμέτρησης που οδήγησε περισσότερους από 2 εκατομμύρια ψηφοφόρους στις κάλπες, κάτι το πρωτόγνωρο σε επίπεδα συμμετοχής από το 1969.
Ο Chef θα παρουσιάσει μέσα από τα ψηφιακά του κανάλια (Instagram, Facebook και YouTube) δύο νέες σειρές επεισοδίων, βασισμένες σε ένα φρέσκο concept, ειδικά σχεδιασμένο για την AEG
Ο Όμιλος Active πρωταγωνιστεί στη νέα τεχνολογική εποχή, διευκολύνοντας την ψηφιακή μετάβαση και οδηγώντας τις εξελίξεις σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς για το μέλλον της χώρας, όπως για παράδειγμα της Εκπαίδευσης.
Για την Coca-Cola, τα Χριστούγεννα δεν είναι απλώς μια γιορτή. Είναι η στιγμή που η μαγεία της προσφοράς συναντά την ανάγκη για αλληλεγγύη. Η εποχή που μας θυμίζει πόσο σημαντικό είναι να στεκόμαστε δίπλα σε όσους μας χρειάζονται.