Εξετάζουμε την πρόταση των ΗΠΑ για τη Γάζα, αλλά δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μας, λέει η Χαμάς

Εξετάζουμε την πρόταση των ΗΠΑ για τη Γάζα, αλλά δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μας, λέει η Χαμάς

Η πρόταση σημαίνει «τη διαιώνιση της κατοχής και τη συνέχιση των δολοφονιών και της πείνας, ακόμη και κατά τη διάρκεια της προσωρινής εκεχειρίας» δήλωσε αξιωματούχος της οργάνωσης

Εξετάζουμε την πρόταση των ΗΠΑ για τη Γάζα, αλλά δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μας, λέει η Χαμάς
Ο αξιωματούχος της Χαμάς Μπασέμ Ναΐμ δήλωσε σε ανακοίνωσή του ότι η πρόταση του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ Στιβ Γουίτκοφ για την απελευθέρωση των ομήρων «δεν ανταποκρίνεται σε καμία από τις απαιτήσεις του λαού μας». Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η ηγεσία της οργάνωσής του εξακολουθεί να μελετά το έγγραφο.

Η πρόταση των ΗΠΑ, η οποία εγκρίθηκε από το Ισραήλ πριν αποσταλεί στη Χαμάς, σημαίνει ουσιαστικά «τη διαιώνιση της κατοχής και τη συνέχιση των δολοφονιών και της πείνας, ακόμη και κατά τη διάρκεια της προσωρινής εκεχειρίας», δήλωσε ο Ναΐμ.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Κάρολαϊν Λέβιτ, είπε ότι η πρόταση έχει σταλεί στη Χαμάς, η οποία, εξ όσων γνωρίζει η αμερικανική πλευρά, δεν την έχει αποδεχθεί ακόμη.

«Μπορώ επίσης να επιβεβαιώσω ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται και ελπίζουμε ότι θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ώστε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε όλους τους ομήρους στην πατρίδα» δήλωσε η ίδια στους δημοσιογράφους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης