Η ΕΕ καλεί το Πεκίνο να συμβάλει σε διαπραγματευτική επίλυση των προβλημάτων που προκάλεσαν οι δασμοί Τραμπ

Η ΕΕ καλεί το Πεκίνο να συμβάλει σε διαπραγματευτική επίλυση των προβλημάτων που προκάλεσαν οι δασμοί Τραμπ

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κινέζο Πρωθυπουργό, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν «τόνισε την ευθύνη της Ευρώπης και της Κίνας, ως δύο από τις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου»

Η ΕΕ καλεί το Πεκίνο να συμβάλει σε διαπραγματευτική επίλυση των προβλημάτων που προκάλεσαν οι δασμοί Τραμπ
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κάλεσε σήμερα, Τρίτη, την Κίνα να συμβάλει σε διαπραγματευτική επίλυση στα προβλήματα που έχουν προκαλέσει οι εκτεταμένοι δασμοί που επέβαλε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κινέζο Πρωθυπουργό Λι Κιανγκ, η φον ντερ Λάιεν «τόνισε την ευθύνη της Ευρώπης και της Κίνας, ως δύο από τις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου, να στηρίξουν ένα ισχυρό εμπορικό σύστημα, ελεύθερο, δίκαιο και βασισμένο σε ίσους όρους ανταγωνισμού», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου της.

Η Πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε τον κρίσιμο ρόλο της Κίνας στην αντιμετώπιση ενδεχόμενης εκτροπής του εμπορίου λόγω των δασμών, ιδίως σε τομείς που έχουν ήδη πληγεί από την παγκόσμια υπερπροσφορά. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τη δημιουργία ενός μηχανισμού για την παρακολούθηση πιθανής εκτροπής του εμπορίου και τη διασφάλιση ότι οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη θα αντιμετωπίζεται εγκαίρως.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies

Μάθετε περισσότερα εδώ

Αποδοχή